Priređen tradicionalni narodni sabor na Ublima

Srna
Foto: Srna

TREBINjE- Na poznatom izletištu Ubla kod Trebinja danas je priređen tradicionalni 65. narodni sabor, u okviru kojeg je organizovano više sportskih takmičenja za djecu, mlade i odrasle.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić i načelnici susjednih crnogorskih opština Nikšić i Herceg Novi - Marko Kovačević i Stevan Katić položili su cvijeće na spomenik vojvodi Luki Vukaloviću, prisustvovali večernjem bogosluženju u crkvi na Ublima, nakon čega je za posjetioce popularnog izletišta priređen i prigodan folklorni program.

Ćurić je novinarima rekao da je važno da se sa ovog mjesta pošalju poruke zajedništva i jedinstva, kako bi se sa susjednim opštinama povezali i kulturno i sportski, ali i da se ne bi zaboravila istorija ovog kraja.

Predsjednik opštine Nikšić Marko Kovačević istakao je da je važno se okupljaju na ovom mjestu kako bi se prisjetili zajedničke prošlosti, ali i da bi stvarali bolju budućnost.

"Nastavićemo da se okupljamo na ovom mjestu da bismo slijedili duh naših predaka koji su na ovom mjestu dizali bune i ustanke, a mi se nadamo da nećemo to morati da radimo već da ćemo raditi i prosperirati i proslavljati neke druge uspjehe", rekao je Kovačević.

Predsjednik opštine Herceg Novi Stevan Katić izrazio je zadovoljstvo prisustvom na ovom Saboru, kako bi se zajednička tradicija obilježila i na ovaj način istakavši da su Ubla još jedna spona i saradnja između Trebinja i Herceg Novog kao dvije susjedne opštine.

Ranije tokom dana, u okviru tradicionalnog narodnog sabora na Ublima organizovana su takmičenja u sportskom penjanju, biciklizmu, stonom tenisu, pejntbolu, a drad Trebinje organizovao je takmičenje u pripremanju kotlića.

U folklornom dijelu programa nastupili su najmlađi sastav "Ani", "Jovan Dučić" i Alat iz Trebinja, KUD "Igalo", vokalni solista Sara Grubač i narodni guslar Veselin Kosović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana