Pripreme za najveće muzičko takmičenje: Audicije za “Ritam Evrope” iduće sedmice

Lj. A.
Pripreme za najveće muzičko takmičenje: Audicije za “Ritam Evrope” iduće sedmice

BIJELjINA - Audicija za najveće muzičko takmičenje u zemlji “Ritam Evrope”, namijenjeno takmičarima uzrasta od 12 do 20 godina, biće održana 29. januara u bijeljinskoj Galeriji Centra za kulturu “Semberija”, dok će u Trebinju biti održana 31. januara u tamošnjem Kulturnom centru.

Šefica Odsjeka u Odjeljenju za društvene djelatnosti grada Bijeljina Ljubice Mlađenović rekla je da je na sastanku sa direktorima osnovnih i srednjih škola, muzičkih škola, predstavnicima kulturno-umjetničkih društava i plesnih klubova sa područja grada, predstavljen ovaj projekat i upućen poziv nastavnicima, profesorima i đacima za učešće na audiciji.

- Na audicijama će biti izabrane grupe mladih sastavljene od najtalentovanijih pjevača, svirača, plesača, koje će izvoditi dogovorenu numeru na jeziku jedne zemlje. Za svaki grad iz Republike Srpske koji učestvuje u projektu mladi muzičari će imati podršku predstavnika ambasada iz zemalja Evrope - rekla je Mlađenovićeva i dodala da pobjednička grupa kao nagradu dobija organizovanu posjetu zemlji na čijem jeziku su izvodili muzičku numeru.

Odabrani će imati priliku da svoj vrhunski talenat za pevanje i ples usavršavaju tokom šestomjesečnih priprema, sa trenerima glasa kao i umjetničkim direktorima scenskog performansa programa “Ritam Evrope”. Cilj ovog muzičkog festivala je da mladima iz Republike Srpske kroz muziku približi kulture drugih zemalja i predstavi kulturu Republike Srpske diplomatama i javnosti u drugim zemljama.

Program “Ritam Evrope” biće u maju ili junu emitovan uživo iz grada domaćina 2020. godine - Istočnog Sarajeva. Zahvaljujući direktnom prenosu na programu Radio-televizije RS, ovo omladinsko muzičko nadmetanje moći će da prati milionski auditorijum i van granica Srpske, a sve takmičare ocjenjivaće žiri gradova učesnika, kao i publika, SMS porukama.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana