Princeza Katarina obezbijedila donaciju školi “Vuk Karadžić” u Bijeljini

Srna
Princeza Katarina obezbijedila donaciju školi “Vuk Karadžić” u Bijeljini

BEOGRAD - Humanitarna organizacija “Lajflajn” iz Čikaga i Fondacija princeze Katarine obezbijedili su donaciju Osnovnoj školi “Vuk Karadžić” u Bjeljini u vidu kompletne zamjene unutrašnje stolarije, ulaznih vrata, devet prozora, kao i ugradnje novog sistema grijanja.

Takođe, ovoj školskoj ustanovi donirane su i po dvije nove zelene table i oglasne table za dvije učionice.

Ova veoma vrijedna donacija omogućena je zahvaljujući velikodušnosti Fondacije Džona i Mildred Medić Vučenić i Dobrotvorne fondacije porodice Nelson, kojom će se djeci značajno poboljšati uslovi za učenje, a rad nastavnika učiniti mnogo lakšim.

“Uz veliku pomoć prijatelja i dobrih ljudi iz inostranstva koji nisu zaboravili svoj zavičaj, moja Fondacija u Beogradu može da nastavi da ispunjava svoju misiju, a to je da uvek bude uz naš narod i pomaže tamo gde je najpotrebnije.

Moja najveća nagrada je da vidim srećne osmehe na licima dece. Želim od srca da zahvalim Fondaciji Džon i Mildred Medić Vučenić i Fondaciji porodice Nelson, koje dugi niz godina blisko sarađuju sa Humanitarnom organizacijom Lajflajn iz Čikaga, nesebično pomažući ljudima i deci u Srbiji i Republici Srpskoj”, izjavila je Njeno kraljevsko visočanstvo princeza Katarina.

Direktor OŠ “Vuk Karadžić” u Bjeljini Predrag Racanović izrazio je zahvalnost princezi Katarini, Humanitarnoj organizaciji “Lajflajn” iz Čikaga, kao i Fondacijama Džona i Mildred Medić Vučenić i porodice Nelson, koji su im omogućili da predaju u školi u uslovima koje su dugo priželjkivali.

“Prvi put posle 70 godina postavljen je novi ekološki sistem grijanja, a zamijenjena je kompletna stolarija, devet prozora i ulazna vrata. U ime djece, njihovih roditelja i nastavnog osoblja u selu Popovi, neizmjerno smo zahvalni na velikoj pomoći našoj školi”, rekao je Racanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana