Prikupljeno 6.700 KM za djecu iz socijalno ugroženih porodica

Srna
Prikupljeno 6.700 KM za djecu iz socijalno ugroženih porodica

TREBINjE - Na humanitarnoj izložbi i aukciji slika koja je večeras priređena na platou ispred Muzeja Hercegovine u Trebinju, u okviru Međunarodne umjetničke kolonije “Kolo”, prikupljeno je 6.700 KM za djecu iz socijalno ugroženih porodica iz grada, što je dosadašnji rekord.

Po prvi put su rasprodate sve slike, a organizatori su istakli da su više nego zadovoljni, da je iznad svih njihovih očekivanja, te su zahvalili svima koji su učestvovali u aukciji.

Selektor kolonije Dražen Milić rekao je novinarima da je na humanitarnoj izložbi predstavljeno oko 50 umjetničkih djela, od oko 30 umjetnika koji učestvuju na koloniji ove godine, ali i djela umjetnika koji su učestvovali prošlih godina.

Milić je rekao da su u djelima koja su izložena zastupljene sve vrste umjetničkih tehnika, od mozaika, vajarstva, slikarstva.

Umjetnik čija je slika večeras predstavljena na humanitarnoj izložbi Miomir-Mišo Vemić iz Nikšića rekao je novinarima da je ova aukcija finale kolonije “Kolo”, te da su se svi umjetnici do sada rado odazvali.

“Inspirativno mi je da razgovaram i razmjenjujem iskustva sa kolegama u Trebinju, iz godine u godinu dolaze sve kvalitetniji umjetnici”, istakao je Vemić.

Umjetnik Ljiljana Rivić rekla je da joj je umjetnička kolonija “Kolo” jedna od omiljenijih koje posjećuje, ističući da je sjajna cijela organizacija, pa i večerašnja aukcija, jer selektor kolonije Dražen Milić, osim umjetničkog segmenta, pokreće sve umjetnike da učestvuju u humanitarnim akcijama.

Međunarodna umjetnička kolonija “Kolo” ove godine okupila je 17 umjetnika, a biće zatvorena u srijedu, 31. maja, u 20.00 časova u Kulturnom centru izložbom radova nastalih na koloniji.

Koloniju organizuje Udruženje umjetnika iz Trebinja, pod pokroviteljstvom grada Trebinja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana