Prijem i večera u Derventi za djecu i nastavnike sa Kosova i Metohije

Srna
Prijem i večera u Derventi za djecu i nastavnike sa Kosova i Metohije

Derventa - Načelnik opštine Derventa Milorad Simić organizovao je prijem, a zatim i večeru za 48 djece i njihovih nastavnika sa Kosmeta koji borave u ovoj lokalnoj zajednici u okviru projekta “Spojimo djecu sa Kosova i Metohije i Republike Srpske”.

“Već treću godinu djeca sa Kosmeta dolaze u posjetu Derventi. Organizovali smo sadržaje da se osjećaju lijepo i komotno”, rekao je Simić.

On je zahvalio osnovnim školama “Nikola Tesla” i “19. april”, kao i Kolu srpskih sestara “Carica Milica”, koji su organizovali smještaj za djecu i nastavnike iz Kosova i Metohije.

Zamjenik direktora Osnovne škole “Vuk Karadžić” iz Šilova sa Kosova i Metohije Miloje Vesić rekao da se gostoprimstvo u Republici Srpskoj osjeti čim se pređe granica, te zahvalio svima na prijemu.

“Prvi put sam u Republici Srpskoj i Derventi. Slušao sam o vašem gostoprimstvu od drugih koji su bili, ali ono se oseti kada se dođe”, rekao je Vesić.

Učenica Anđelija Janković rekla je da joj se najviše sviđa Saborni i spomen-hram Uspenja Presvete Bogorodice, te navela da će rado doći ponovo u Derventu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana