Prijedor: Promovisano pismo dobrodošlice

Srna
Prijedor: Promovisano pismo dobrodošlice

PRIJEDOR - Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković i načelnik prijedorske Policijske uprave Sretoja Vujanović danas su, povodom turističke sezone, promovisali pismo dobrodošlice i poželjeli građanima ugodan odmor tokom boravka u ovom gradu.

Đaković je rekao da je zbog epidemiološke situacije ove godine u Prijedoru znatno manje građana iz dijaspore.

"Možda će se to povećati tokom ljeta. Naša želja je uvijek da rado prihvatimo sve ljude koji u svijetu zarađuju za svoj život, ali s voljom dolaze u Prijedor. Zato im poručujemo uvijek da se osjećaju prijatno u svom gradu, a mi smo ovdje zaduženi da im obezbijedimo sigurnost i miran boravak", poručio je Đaković prilikom predstavljanja pisma dobrodošlice.

Vujanović je podsjetio da Policijska uprava Prijedor, u skladu sa iskustvima iz prethodnih godina, preduzima mjere, kako preventivne tako i represivne, s ciljem očuvanja povoljnog stanja bezbjednosti, kao i da je specifičnost ove godine u usmjerenosti na mjere borbe protiv epidemije i kretanja ilegalnih migranata, a ne na velike javne skupove i povećan broj turista.

"Nastavljamo aktivnosti Policijske i Gradske uprave na sprovođenju Akcionog plana prevencije incidenata motivisanih mržnjom i predrasudama. Taj akt je nešto u čemu grad Prijedor prednjači na području Republike Srpske i cijele BiH. Pismo dobrodošlice osmislilo je operativno tijelo osnovano Akcionim planom i biće dijeljeno na lokacijama za izdavanje dokumenata u policiji i šalter-salama Gradske uprave gdje građani najviše borave", naveo je Vujanović.

Letak sadrži osnovne informacije koje građanima mogu pomoći u ostvarivanju prava kada je riječ o izdavanju ličnih dokumenata i podnošenja zahtjeva za dokumentaciju.

Iz Policijske uprave Prijedor saopšteno je da je očuvanje dobrog stanja bezbjednosti tokom turističke sezone pokazatelj da su policijski službenici spremni da spriječe incidente motivisane mržnjom i predrasudama u Prijedoru.

"Preduzećemo sve potrebne mjere i radnje kako bi građanima omogućili što ugodniji odmor", poručili su iz ove uprave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana