Prijedor: Poziv građanima da koriste ažurirani servis "48 časova"

Srna
Prijedor: Poziv građanima da koriste ažurirani servis "48 časova"

PRIJEDOR - Gradska uprava Prijedora pozvala je sugrađane da putem linka "48 časova" na sajtu grada prijavljuju komunalne i ostale probleme u nadležnosti Gradske uprave.

"Putem ovog servisa možete prijaviti pitanja koja se tiču saobraćajnica, saobraćajne signalizacije, zelenih površina, javne rasvjete, vodosnabdijevanja, kanalizacije, odlaganja optada, zajednica etažnih vlasnika, pridržavanja kućnog reda, nepropisnog držanja životinja, rada privrednih subjekata, nepridržavanja radnog vremena, glasnog puštanja muzike...", navode iz Gradske uprave.

Servis postoji od ranije i od oktobra 2019. godine do danas zabilježeno je više od 200 prijava, ali su se građani žalili da uglavnom dobijaju odgovore da će pitanje biti proslijeđeno nadležnim službama i da se u najvećem broju slučajeva komunikacija na tome i završi.

"Poželjno je uz prijavu priložiti i do dvije fotografije ili po dva kraća video zapisa koji prikazuju prijavljeni problem", poručuju iz Gradske uprave.

Na podnesene prijave nadležne službe Gradske uprave su dužne da u roku od 48 časova preduzmu odgovarajuće akcije. Prijave su anonimne, a, ukoliko se želi povratna informacija, lice koje prijavljuje može unijeti imejl adresu ili broj telefona, a ovi podaci su zaštićeni i neće biti objavljeni.

Link je postavljen na novo, vidljivije mjesto na sajtu grada i vidno je označen crvenom bojom, a za prijavu je potrebno unijeti tačnu adresa na kojoj se pojavio problem, kategoriju i opis problema i podatke za dobijanje povratne informacije koji nisu obavezni jer se i odgovori objavljuju u istom servisu.

Samo za dva dana, od kada je Gradska uprava u srijedu najavila ažuriranje ovog servisa i ozbiljniji, sistematičniji i organzovaniji rad na komunalnim problemima građana, ali i sankcije za one koji ne urade svoj dio posla, stiglo je pet novih prijava.

U nekima od njih građani pišu da se obraćaju istim pitanjem po treći put, neki građani kopiraju ranije dobijene odgovore na osnovu kojih se vidi da problemi nisu riješeni, neke od prijava su proslijeđene inspekcijskim organima, a na neke je odgovoreno da rješavanje problema zavisi od finansija.

Prema statistici servisa, od ukupno 206 prijava, 27 nije riješeno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana