Prijedor: Počela isplata subvencija za prevoz srednjoškolaca

Srna
Foto: Srna

PRIJEDOR- Grad Prijedor danas je počeo sa isplatom oko 55.000 KM na ime subvencija đačkog prevoza za 325 prijedorskih srednjoškolaca koji su ispunili uslove po pravilnicima dva javna poziva.

Šef kabineta gradonačelnika Danijela Dodoš izjavila je da je ovo samo jedan vid podrške koju grad pruža prijedorskim učenicima.

Dodoševa je navela da je riječ o isplati subvencija za prevoz srednjoškolaca na osnovu dva javna poziva koji su raspisani 16. septembra.

Ona je pojasnila da se prvi javni poziv odnosio na socijalne kategorije, da je to podrška koju je grad svake godine sprovodio i po tom osnovu je od 208 učenika njih 175 ispunilo uslove Pravilnika o subvenciji troškova đačkog prevoza.

"Sagledavajući cjelokupnu situaciju na tržištu i poskupljenja karata đačkog prevoza, grad Prijedor odlučio se za još jednu subvenciju, a to je subvencija za sve đake putnike srednjih škola koji ispunjavaju uslove koji su propisani pravilnikom" istakla je Dodoševa.

Ona je pojasnila da su uslovi tog drugog javnog poziva bili da učenik redovno pohađa nastavu i da ima mjesto prebivališta u Prijedoru, te da putuje više od četiri kilometra i po tom osnovu od prijavljenih 166 učenika njih 150 ispunjava uslove.

"Danas će biti isplaćena subvencija prema prvom pozivu za socijalne kategorije za prvo polugodište ove školske godine, a subvencija po drugom osnovu se odnosi na 20 odsto od ukupne cijene karte i biće isplaćena za drugopolugodište prošle školske godine i prvo polugodište 2022/2023. godine", rekla je Dodoševa.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana