Prijedor: Đaković obišao gradilišta sportskih objekata u Omarskoj

Srna
Prijedor: Đaković obišao gradilišta sportskih objekata u Omarskoj

PRIJEDOR - Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković obišao je danas tokom posjete Omarskoj mjesto izgradnje nove sportske dvorane i svlačionica na stadionu Fudbalskog kluba "Omarska".

Đaković je tom prilikom napomenuo da je područje Omarske od velike važnosti za grad Prijedor.

"Trenutno se na području Omarske i sela oko nje gradi dio vodovoda Crno vrelo koji je regionalni vodovod između gradova Prijedor i Banjaluka i u toku je izgradnja tercijarne mreže za Omarsku i okolna sela, a evo gradi se i sportska dvorana gdje je prva faza radova u toku i pokrivanje ovog objekta", rekao je Đaković novinarima nakon obilaska gradilišta.

On je naveo da je finansiranje ovog objekta konstruisano tako da je početna sredstva od 488.000 KM dodijelila Vlada Republike Srpske od sredstava koja je donirala Vlada Srbije.

"Zahvalan sam i Vladi Republike Srpske i Vladi Srbije, a tome se pridružio i grad Prijedor sa 91.000 KM. To je, prije svega, renta i građevinsko zemljište za izgradnju ove dvorane", pojasnio je Đaković.

Đaković je obišao i radove na izgradnji i uređenju svlačionica Fudbalskog kluba "Omarska", za šta je iz budžeta izdvojeno oko 30.000 KM.

"Inače, grad Prijedor je u posljednjih 15 godina pomogao ovom klubu sa oko 300.000 KM. Još 2013. godine smo uložili 10.000 KM, koliko i Vlada Republike Srpske kada su izgrađene tribine u jednom dijelu, a sada se grade svlačionice. Potrebno je još nekih 12.000 KM da se to završi i mi ćemo nastojati da i u tom segmentu pomognemo", rekao je Đaković.

On je naveo da se na području Omarske gradi i hladnjača, odnosno distributivni centar i hladnjača za voće koja je završena u svom konstruktivnom dijelu, koji se odnosi na unutrašnjost, a u toku je rješavanje pitanje snabdijevanja električnom energijom.

Gradonačelnik je napomenuo da grad Prijedor ulaže napore da epidemija virusa korona ne zaustavi započete poslove, napominjući da je ekonomska situacija veoma složena.

"Grad Prijedor već drugi mjesec ima punjenje budžet grada oko 50 odsto što je veliki problem za dalje aktivnsoti. Mi ćemo uskoro na Skupštini tražiti rješenje kako popuniti osnovne praznine u budžetu, a očekujemo određena sredstva i od Vlade Republike Srpske, prije svega od sredstava MMF-a, da ne zaustavimo građevinske cikluse u sezoni koja je počela", naglasio je Đaković.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Omarska Željko Romanić izjavio je da radovi na ovim sportskim objektima znači mnogo za ovu mjesnu zajednicu.

"Mi ovo dugo čekamo i očekujemo. Bilo je sluha da se to odradi jer je bitno za opstanak omladine i sporta, što znači da Omarska nije nepoznata po sportu i dala je mnogo fudbalera koji su otišli svuda po svijetu po raznim klubovima", istakao je Romanić.

Romani će zahvalio donatorima, gradonačelniku i svima onima koji su doprinijeli ovome.

"Dobijamo i hladnjaču koja će značiti mnogo za privredu i poljoprivredu ovog kraja", rekao je Romanić. /kraj/st/am/foto

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana