Pri kraju izgradnja regionalnog puta Kotor Varoš-Kneževo

RTRS
Pri kraju izgradnja regionalnog puta Kotor Varoš-Kneževo

Kotor Varoš je uspješna opština, što je vidljivo iz njenih privrednih aktivnosti i zapošljavanja, ocijenio je predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović, nakon sastanka sa opštinskim rukovodstvom.

Čubrilović je posjetio i dionicu regionalnog puta Kotor Varoš – Kneževo, za čiju su izgradnju “Putevi Srpske”, izdvojili 18 miliona maraka.

Dionica regionalnog puta od 14 kilometara, koja spaja Kotor Varoš i Kneževo, uskoro će biti završena.

“Uvezuje dvije lokalne zajednice, jedne od retkih koje nisu bile uvezane asfaltnom saobraćajnicom, i ja se nadam da će stanovnici Kneževa i Kotor Varoša biti uvezani privredno i na svaki drugi način, mnogo jednostavnije i mnogo brže”, kaže Nedeljko Čubrilović, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske.

Ljubomir Ćubić direktor firme “Niskogradnja” Laktaši ističe da je sada ugovoreno deset kilometara, i druga dionica tri i po.

“Očekuje se da će za mjesec i po dana biti gotove obje deonice za puštanje u saobraćaj”, naveo je Ćubić.

Asfaltiranjem kompletne dionice puta Kotor Varoš – Kneževo, dobiće se moderna saobraćajnica, koja će umnogome olakšati svakodnevicu stanovnicima obje opštine.

Prioriteta ima još, ali i problema, kažu u opštini.

“Kroz Kotor Varoš se vrši rekonstrukcija magistralnog puta M-4, gdje je preskočeno negde tri kilometra kroz grad, tako da očekujemo da će to da se uradi kad je završena infrastruktura, kanalizacija i vodovod. Takođe, rekonstrukcija dva mosta i makadamskog regionalnog puta prema Krušeobodu”, istakao je Zdenko Sakan, načelnik opštine Kotor Varoš.

Resorno ministarstvo i “Putevi Srpske”, ove projekte uvrstiće u program za narednu godinu, naglasio je Čubrilović. Tako će, kaže, Kotor Varoš postati potpuno uređena lokalna zajednica.

“Ono što je pohvalno da svaki dan ima otvoreno radno mesto u preduzećima, zbog radne snage koja hoće i može da radi te poslove”, kazao je Čubrilović.

Veliki broj zaposlenih, garant je ostanka ljudi na ovim prostorima, a u Kotor Varošu razvoj privrede je na najvišem nivou, zaključio je Čubrilović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana