Preduzeće “Vrela Seljani” Rogatica: Nove pumpe za bolje snabdijevanje vodom

S. M.
Preduzeće “Vrela Seljani” Rogatica: Nove pumpe za bolje snabdijevanje vodom

ROGATICA - Nove pumpe koje su ovih dana montirane u pumpnoj stanici “Grad” olakšaće život za oko 60 odsto Rogatičana koji se snabdijevaju sa izvorišta Ziličina, jer više neće ostajati bez vode zbog čestih kvarova.

Direktor preduzeća “Vrela Seljani” Aleksandar Vukojičić pojasnio je da je riječ o novim pumpama jačine 40 kilovata, koje će uz frekventne regulatore omogućiti i uštedu struje do 40 odsto, a takođe čuvaju sistem od eventualnih udara struje u mreži.

- Dosadašnje pumpe, stare više od 50 godina, bile su uzrok čestih kvarova. Svaki kvar značio je i suve česme u većem dijelu naselja, pogotovo u višim dijelovima grada i na Trgu oslobodilaca gdje se nalazi blizu 500 različitih stambenih i poslovnih jedinica - naglasio je Vukojičić.

On je istakao da je vrijednost novih pumpi 50.000 maraka.

- Jedna je nabavljena kroz projekat prekogranične saradnje BiH i Crne Gore, odnosno opština Rogatica i Kolašin, a druga iz sredstava akumulirane dobiti preduzeća iz poslovne 2018. godine - kazao je Vukojičić.

S ciljem lakšeg i efikasnijeg snabdijevanja vodom u preduzeće “Vrela Seljani” uskoro će stići i novo vozilo. Zahvaljujući podršci Mehanizma za finansiranje integrisanog i održivog lokalnog razvoja RS, opština Rogatica ovih dana dobila je teretno vozilo koje će na prvoj narednoj sjednici Skupštine opštine posebnom odlukom biti ustupljeno preduzeću “Vrela Seljani” na korišćenje i upravljanje.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana