Poznati dobitnici nagrada i priznanja grada Zvornika za 2022. godinu

Srna
Poznati dobitnici nagrada i priznanja grada Zvornika za 2022. godinu

ZVORNIK - Skupština grada Zvornika donijela je danas odluku o dodjeli nagrada i priznanja grada Zvornika za 2022. godinu, pojedincima i udruženjima za doprinos u razvoju grada, povodom 21. maja – Dana grada Zvornika.

Povelja grada biće uručena ministru zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alenu Šeraniću, zlatna medalja “Stanko Nikolić” Peri Pajkanoviću a srebrna medalja “Stanko Nikolić” Jovanki Sandić, Jovani Domuz i Dragu Gajiću.

Bronzana medalja “Stanko Nikolić” dodijeljena je Čedi Ostojiću, Muji Tuliću i Milanki Cvjetinović, dok će zahvalnice biti uručene Snježani Kovač, Staki Petrović, te Planinarskom ekološkom udruženju “Korak” i Planinarskom društvu “Mladost”.

Govoreći o odluci o dodjeli nagrada i priznanja gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović je istakao da pažnju treba usmjeriti i na one ljude koji ne žive od javnog rada, jer je sva njihova aktivnost u slobodno vrijeme usmjerena na dobrobit ove sredine.

“Tu, prije svega, mislim na dobrovoljne davaoce krvi i na planinarska udruženja žKorakž i žMladostž”, rekao je Stevanović.

Podsjetivši da je nedavno bio gost ovim udruženjima u naselju Liješanj koja su dobila na korištenje školski objekat, Stevanović je rekao da ova udruženja vlastitim radom pretvaraju ovaj objekat u planinarski dom.

Ističući da je ministar zdravlja i socijalne zaštite zaslužio priznanje jer se zalagao za razvoj Zvornika i u godinama koje su bile teške zbog pandemije, Stevanović je rekao da se Šeranić, ne umanjujući zasluge drugih, borio za sve ljude na ovim prostorima i zajedno sa Vladom Republike Srpske izborio da značajna sredstva budu usmjerena za rekonstrukciju i dogradnju zvorničke Bolnice.

Skupština grada Zvornika usvojila je Izvještaj o radu gradonačelnika i Gradske uprave za prošlu godinu, u kome je, između ostalog, navedeno da je nastavljen trend realizacije planiranih projekata, uprkos finansijskim ograničenjima, te da se u trošenju budžetskih sredstava postupalo u skladu sa zakonom, poštujući predviđene planove i programe.

Gradska skupština je prihvatila i Program rada gradonačelnika i Gradske uprave za tekuću godinu, u kojoj će biti nastavljena realizacija Strategije integrisanog razvoja grada Zvornika za period od 2018-2027. godine.

Posebna pažnja biće posvećena privlačenju novih investitora i podsticanju zapošljavanja, kao i nastavku ravoja infrastrukure, navodi se u Programu rada i dodaje da će, između ostalog, biti nastavljen razvoj ruralnih dijelova Zvornika kroz projekte izgradnje kanalizacije i prečistača na Branjevu i Tabancima, te vodovoda u Lokanju, Pilici i Križevićima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana