Pozitivno mišljenje Glavne službe za reviziju za 2020. godinu

Srna
Pozitivno mišljenje Glavne službe za reviziju za 2020. godinu

BANjALUKA- Ministarstvo prosvjete i kuluture Republike Srpske dobilo je pozitivno mišljenje Glavne službe za reviziju javnog sektora Srpske za sprovedenu reviziju finansijskih izvještaja i reviziju usklađenosti u 2020. godini.

Iz Ministarstva su naveli da njihovi finansijski izvještaji, prema revizorskom izvještaju, istinito i objektivno prikazuju, u svim materijalnim aspektima, finansijsko stanje imovine i obaveza na dan 31. decembra 2020. godine - prihoda, primitaka, rashoda i izdataka, kao i izvršenje budžeta za godinu koja se završava na taj dan, u skladu sa važećim okvirom finansijskog izvještavanja za javni sektor u Republici Srpskoj.

"Revizija je izvršena u skladu sa Zakonom o reviziji javnog sektora Republike Srpske i relevantnim ISSAI standardima revizije 2200 – 2810. Revizija je sprovedena u skladu sa ISSAI 130 – Etičkim kodeksom i ispunjene su i ostale etičke odgovornosti", istaknuto je u saopštenju.

Pored revizije finansijskih izvještaja, dodaje se, vršena je i revizija usklađenosti aktivnosti, finansijskih transakcija i informacija iskazanih u finansijskim izvještajima sa značajnim zakonskim i drugim propisima.

"Na osnovu toga je utvrđeno da su aktivnosti, finansijske transakcije i informacije iskazane u finansijskim izvještajima Ministarstva prosvjete i kulture usklađene u svim materijalnim aspektima sa propisima kojima su regulisane", navodi se u saopštenju.

Revizija usklađenosti izvršena je u skladu sa Zakonom o reviziji javnog sektora Republike Srpske i ISSA4000 - Standardom za reviziju usklađenosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana