Povratničkim opštinama u FBiH pomoć stiže samo iz Srpske

Srna
Povratničkim opštinama u FBiH pomoć stiže samo iz Srpske

GLAMOČ- Načelnik opštine Glamoč Nebojša Radivojša rekao je danas Srni da u toj opštini nema novozaraženih virusom korona, da je za sada stanje dobro, ali da i dalje izostaje pomoć od Vlade Federacije BiH i Livanjskog kantona.

- Kada se pojavio jedan pozitivan slučaj na virus korona u Glamoču, testirano je još osam osoba i svi su, na sreću, bili negativni - naveo je Radivojša.

On je istakao da su jedinu pomoć do sada dobili od Republike Srpske u brašnu i medicinskoj opremi koja je neophodna za Dom zdravlja. Radivojša je zahvalio Republici Srpskoj za pomoć i što ne zaboravlja povratničke opštine.

I Načelnik opštine Bosansko Grahovo Milorad Gligić rekao je Srni da je jedina pomoć Bosanskom Grahovu u borbi protiv širenja virusa korona stigla iz Republike Srpske i izrazio bojazan da će i nove odluke FBiH o nabavci medicinske opreme zaobići povratničke opštine.

Gligić je potvrdio da na području opštine Bosansko Grahovo nema zaraženih virusom korona. On je istakao da za ovu opštinu i povratničke opštine nema pomoći ni od Vlade FBiH, niti od Livanjskog kantona i ocijenio sramotnim "odluke federalne Vlade, koje se povlače i donose".

- Plašimo se da će nove odluke Federacije koje se odnose na nabavku medicinske opreme zaobići naše povratničke opštine - istakao je Gligić.

On je naveo da je jedina pomoć Bosanskom Grahovu stigla iz Republike Srpske, za šta je iskazao zahvalnost.

- Sve ovo pokazuje da mi Srbi povratnici jedino možemo da se oslonimo na Srpsku i Srbiju, koje na zaboravljaju svoj narod gdje god da živi - dodao je Gligić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana