Potpisan sporazum o saradnji Ribnika i Razvojne agencije Bačke

Srna
Potpisan sporazum o saradnji Ribnika i Razvojne agencije Bačke

NOVI SAD - U Skupštini AP Vojvodine potpisan je Sporazum o saradnji opštine Ribnik iz Republike Srpske i Razvojne agencije Bačka iz Novog Sada, čija je suština konkretna pomoć ovoj opštini u Srpskoj.

Sporazum su potpisali direktor Razvojne agencije Bačka Aleksandar Sofić i načelnik opštine Ribnik Nebojša Karać.

Taj dokument potpisan je u Skupštini AP Vojvodine u okviru prijema povodom 2. “Sajma zavičaja - zavičaj kroz privredu, turizam i kulturu”.

Prijem je za učesnike sajma priredio pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić i direktor Fonda za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima Duško Ćutilo.

Ćutilo je novinarima prije početka prijema rekao da će se na Sajmu zavičaja pojaviti institucije bitne za podršku izbjeglim i proganinim licima.

“Veoma je bitno je da će se na tom sajmu predstaviti nekoliko institucija. Tako će štandove imati Komesarijat za izbeglice i migracije, Sekretarijat za raseljena lica i migracije Srpske, kao i Kancelarija za Kosovo i Metohiju, ali i druge institucije koje mogu da pruže podršku populaciji izbjeglih i prognanih”, rekao je on.

Ćutilo je istakao da su izbjegli i prognani lica sa dva zavičaja.

“Jedan je zavičaj onaj iz kojeg su sticajem ratnih prilika izbegli, a drugi je onaj u kom danas žive. Prezentacijom svog zavičaja na Sajmu pokazaćemo solidarnost i jedinstvo, ali i pomoći prezentaciji srpske kulture sa prostora Like, Korduna, Banije, Dalmacije, Krajine, Hercegovine, kao i svih drugih krajeva gde živi srpski narod”, rekao je Duško Ćutilo.

Prijemu u Skupštini Vojvodine prisustvovati su predstavnici institucija iz Republike Srpske, Federacije BiH i Hrvatske.

Drugi “Sajam zavičaja - zavičaj kroz privredu, turizam i kulturu” biće otvoren sutra, 22. februara, na Novosadskom sajmu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana