Pomoć mladim supružnicima pri kupovini stanova u Doboju

D.B.
Pomoć mladim supružnicima pri kupovini stanova u Doboju

DOBOJ - Gradska uprava u Doboju raspisala je juče drugi po redu javni poziv za sufinansiranje kupovine stanova za 100 mladih bračnih parova na području ovog grada.

Mladima grad pomaže na osnovu dva modela, a prvi je da finansira 49 odsto troškova ukupne vrijednosti stana, dok supružnici učestvuju sa 51 odsto, s tim da bračni par proizvoljno bira stan. 

- Po ovom modelu, površina stana, koji mora biti na području Doboja, može iznositi od 40 do 75 metara kvadratnih, te treba biti novoizgrađen i nekorišćen, dok njegova cijena ne smije da prelazi 1.600 maraka po kvadratu - stoji u pozivu koji je otvoren 30 dana od dana objavljivanja. 

Što se tiče drugog modela, ako bračni par ne bude sam birao lokaciju stana, grad će snositi 70, a supružnici 30 odsto troškova. 

Kako je navedeno u pozivu, zainteresovani bračni parovi koji ne budu uticali na lokaciju stana, mogu da biraju jedan od preostalih 12 stanova iz ponude grada. 

Površina ovih stanovi uglavnom se kreće od 42,12 do 61,07 metra kvadratna, a većina njih je u ulici Vojvode Sinđelića.

- Pravo na sufinansiranje imaju supružnici mlađi od 30 godina, koji su brak zaključili poslije 11. septembra  - stoji u pozivu. 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana