Polaganje kamena temeljca za novu bolnicu u Trebinju 9. juna

Srna
Polaganje kamena temeljca za novu bolnicu u Trebinju 9. juna

TREBINjE - U Trebinju će 9. juna biti položen kamen temeljac za izgradnju novog objekta Bolnice u prisustvu najviših zvaničnika Republike Srpske, saopšteno je iz trebinjske Bolnice.

"Novim, tehnološki unapređenim objektom, stvoriće se uslovi za pružanje kvalitetne, bezbjedne i dostupne zdravstvene zaštite, u skladu sa savremenim dostignućima medicine, kakvu naši građani zaslužuju", navode iz Bolnice Trebinje.

Iz ove zdravstvene ustanove su naglasili da naročitu zahvalnost duguju predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, premijeru Radovanu Viškoviću i ministru zdravlja i socijalne zaštite Alenu Šeraniću, koji su prepoznali značaj ovog projekta.

"Oni su se izdigli iznad sporadičnih izraza malodušnosti i nerazumijevanja na koje su, tom prilikom, nailazili, te su nesebično založili sve svoje ljudske, društvene i materijalne kapacitete kako bi jedna od najvećih investicija u našoj novijoj istoriji bila moguća", naveli su iz trebinjske Bolnice.

U saopštenju se ističe da je značaj ovog projekta veći ako se imaju u vidu višedecenijske teškoće i izazovi s kojima se ova ustanova i njeni radnici suočavaju u svom radu, kao što su neadekvatan prostor i oprema.

Polaganje kamena temeljca predviđeno je 9. juna u 12.00 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana