Pod trebinjskim platanima organizovan bazar za Minju

Srna
Pod trebinjskim platanima organizovan bazar za Minju

TREBINjE - Pod platanima u Trebinju danas se održava humanitarni bazar za Minju kako bi se prikupio novac za liječenje djevojčice Minje Matić iz Srbije, oboljele od najtežeg oblika spinalne atrofije mišića.

Jedna od organizatorki bazara Aleksandra Kovačević rekla je da se ovom humanitarnom bazaru odazvao veliki broj Trebinjaca, ali i udruženja.

Ona je navela da su učešće uzeli trebinjsko Udruženje "Sunce nam je zajedničko" te humanitarne organizacije "Djeca djeci" i "Igdajedu".

- Prije dva dana priključio se i vrtić "Naša radost", organizacija "Vidovdan", koja je prikupila novac. Pomogla nam je i Policijska uprava Trebinje na čelu sa Jovanom Cvijetić. Svima veliko hvala - istakla je Kovačević.

Trebinjka Valentina Mitrović podsjetila je da je, pored ovog bazara, dostupan i humanitarni broj 1433, te zahvalila Hercegovcima koji su i danas pokazali svoju humanost.

Ove dvije Trebinjke su naglasila da su trebinjsku priču za Minju pokrenule samoinicijativno.

Jednogodišnja Minja Matić boluje od rijetke i izuzetno teške neuromišićne bolesti - spinalne mišićne atrofije tipa 1, za čiji je lijek potrebno 2,4 miliona dolara.

Bolest je vezana za mutaciju gena i manifestuje se gubitkom osnovnih životnih funkcija, kao što su hodanje, varenje hrane, gutanje i disanje, a ne utiče na mozak i kognitivne funkcije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana