Počela rekonstrukcija zgrade srednjoškolskog centra u Bijeljini

Srna
Počela rekonstrukcija zgrade srednjoškolskog centra u Bijeljini

Trebinje - U Trebinju je počela rekonstrukcija zgrade srednjoškolskog centra vrijedna 480.000 KM, koju zajednički finansiraju Vlada Republike Srpske i Grad Trebinje.

Načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje u Gradskoj upravi grada Trebinja Marko Rikalo izjavio je Srni da je iz budžeta grada Trebinja obezbijeđeno 320.000, dok je učešće Vlade Srpske 160.000 KM.


“Rekonstrukcija podrazumijeva sanaciju fasade, krova koji na pojedinim dijelovima prokišnjava i zamjenu dotrajalih otvora, čime će se učenicima omogućiti normalno odvijanje nastave u zimskim uslovima”, pojasnio je Rikalo.

Fasada će biti energetski efikasna, čime će biti ostvarena značajna ušteda na električnoj energiji, grijanju i hlađenju objekta.

U ovoj zgradi smještene su tri trebinjske srednje škole i to Gimnazija “Jovan Dučić”, Centar srednjih škola i Srednja tehnička škola Trebinje.

Direktor Srednje tehničke škole Trebinje Darko Rakić istakao je da ga raduje početak radova, te da se nada da će oni tokom septembra isti biti završeni.

“Uz ove radove, grad Trebinje sa 26.000 KM finansira i priključak ove ustanove na kanalizacionu mrežu”, naveo je Rakić.

Zgrada srednjoškolskog centra izgrađena je početkom šezdesetih godina 20. vijeka, a ovo je prva sveobuhvatna rekonstrukcija ovog objekta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana