Počela proizvodnja zaštitnih maski

Srna
Počela proizvodnja zaštitnih maski

VLASENICA - Preduzeće za proizvodnju pozamanterije “Novi elastik” iz Vlasenice od danas je počelo i sa izradom zaštitnih maski zbog povećanih potreba usljed virusa korona.

Direktor Akcionarskog društva “Novi elastik” Jelena Pepić izjavila je Srni da je prvog dana proizvedeno i isporučeno 150 zaštitnih maski, ali da će taj broj narednih dana sigurno rasti jer je potražnja veoma izražena.

“S obzirom na to da je ogromna potražnja za lastikom, koja se koristi za proizvodnju maski, odlučili smo da i mi proizvodnju dijelom preorijentišemo na maske”, objasnila je Pepićeva.

Ona je navela da je proteklih dana preduzeće primilo brojne narudžbe od lokalnih firmi, ustanova i institucija, zbog čega se odlučilo na ovakav korak.

Firma zapošljava 12 stalno zaposlenih i jednog radnika pod ugovorom, ali je zbog preorijentacije na proizvodnju maski u radni odnos na određeno vrijeme primljeno još pet radnika, što, po svemu sudeći, neće biti konačan broj.

“Novi elastik” ima poslovnu saradnju sa brojnim firmama iz Republike Srpske i Federacije BiH kojima isporučuje lastiše, trake i ostali repromaterijal za tekstilnu, građevinsku i neke druge industrije, a početak proizvodnje zaštitnih maski sigurno će uvećati broj poslovnih partnera na lokalnom području, ali i u regiji.

Pepićeva ističe da firma raspolaže dovoljnom količinom repromaterijala i sirovine, a prodaje ga i drugim firmama koje se bave tim poslom.

Dnevni kapacitet proizvodnje u “Novom elastiku” je oko 10.000 metara lastiša, a proizvodnja maski tek je počela, pa još nije definisano koliko će ih biti proizvedeno na dnevnom nivou.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana