Počela kampanja "Oružje ne štiti, oružje ubija"

Srna
Foto: Srna

ISTOČNO SARAJEVO- Pripadnici Policijske stanice Istočno Novo Sarajevo danas su učenicima Osnovne škole "Sveti Sava" održali predavanje i podijelili edukativni materijal o opasnostima i posljedicama koje nastaju rukovanjem nelegalnim oružjem i minsko-eksplozivnim sredstvima.

Predavanje je održano u okviru desetodnevne preventivne kampanja Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i UNDP-a "Oružje ne štiti, oružje ubija", koja se sprovodi u svim osnovnim i srednjim školama u Srpskoj.

Portparol Policijske uprave Istočno Sarajevo Vesna Stokanović rekla je novinarima da je cilj ove kampanje podizanje svijesti kod građana, kao i učenika osnovnih i srednjih škola o opasnostima i posljedicama koje nastaju usljed nestručnog rukovanja nelegalnim oružjem i minsko-eksplozivnim sredstvima.

"Svjedoci smo da se na javnim površinama u Republici Srpskoj još mogu pronaći ovakvi predmeti, a isto tako smo svjedoci tragičnih događaja na teritoriji Srpske", istakla je Stokanovićeva.

Ona je apelovala da svi građani prijave nelegalno oružje najbližoj policijskoj stanici ili na besplatan broj 122 i, ukoliko pronađu minsko-eksplozivna sredstva, da ih ne diraju nego odmah obavijeste policiju ili Republičku upravu civilne zaštite.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana