Počela izgradnja zapadne obilaznice oko Trebinja

R.MI.
Počela izgradnja zapadne obilaznice oko Trebinja

Trebinje – Direktor Puteva RS Nenad Nešič i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić ozvaničili su početak radova na zapadnoj obilaznici koja će spojiti put od Grada sunca sa magistralnim putem Trebinje –Dubrovnik.

U prvoj fazi radiće se oko 3 kilometra, a ukupna dužina je pet i po kilometara.

- Imamo građevinsku dozvolu za prvih 800 metara, a za preostalih 2,3 kilometara imamo obećanje od gradske uprave da će se rješiti preostali imovinsko – pravni odnos naveo je Nešić.

Ukupna vrijednost zapadne obilaznice je preko 3,2 miliona KM, a rok izgradnje je do tri godine, zbog, mogućih problema u rješavanju imovinskih odnosa.

Na obilaznici su predviđena dva kružna toka, jedan kod Grada sunca, a drugi na spajanju sa magistranim putem prema Dubrovniku, a gradnju finasira preduzeće Putevi RS vlastitim novcem. Nešić je najavio da će 27. avgusta biti otvorene ponude za izbor najboljeg ponuđača za potpunu rekonstrukciju putu Trebinje - Ljubinje, u dužini od 56 kilometara.

-U našem trogodišnjem planu je, ukoliko bude novca, i rekonstrukcija puta od Trebinja prema graničnom prelazu Klobuk, prema Crnoj Gori - najavio je Nešić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana