Petrović odgovorio na 30 stranica o inicijativi za njegov opoziv

Srna
Petrović odgovorio na 30 stranica o inicijativi za njegov opoziv

BIJELjINA - Predsjednik Skupštine grada Bijeljina Aleksandar Đurđević izjavio je danas Srni da je gradonačelnik Ljubiša Petrović dostavio mišljenje na inicijativu 25 odbornika za njegov opoziv, za šta je rok istekao danas.

- U odgovoru, koji je poprilično opširan, on osporava navode koji su u inicijativi, što je i očekivano, a sve će biti objavljeno u materijalima za sjednicu Skupštine grada koja će biti održana u roku od 15 dana - rekao je Đurđević.

Srna saznaje da je inicijativa za opoziv gradonačelnika napisana na osam stranica, a mišljenje gradonačelnika po ovoj inicijativi ima 30 stranica teksta i predato je juče u popodnevnim časovima.

Skupštinska Komisija za izbor i imenovanje u Bijeljini ranije je već dala pozitivno mišljenje o inicijativi za opoziv gradonačelnika Ljubiše Petrovića, konstatujući da je inicijativa opravdana, obrazložena i podnesena u skladu sa Izbornim zakonom Republike Srpske i Poslovnikom o radu Skupštine grada i prihvatila navode iz inicijative.

Inicijativu za opoziv je 12. januara podnijelo 25 odbornika u Skupštini grada. S obzirom na rokove, referenduma o opozivu gradonačelnika Bijeljine najranije bi mogao biti održan u drugoj polovini marta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana