Parastos u Novom Selu za poginule srpske borce

Srna
Foto: Srna

ŠAMAC- U Novom Selu kod Šamca danas je služen parastos za četiri poginula borca u odbrambeno-otadžbinskom ratu i jednu civilnu žrtvu, nakon čega su položeni vijenci kod spomen-ploče i prislužene svijeće.

Predsjednik Boračke organizacije Šamac Radovan Zoranović rekao je da se svake godine služi parastos kao znak sjećanja na poginule pripadnike Vojske Republike Srpske, koji su dali život za Srpsku.

"Naša dužnost je da ih se sa ponosom sjećamo. Mi danas uživamo u Republici Srpskoj koju su oni stvorili", poručio je Zoranović.

Predsjednik Skupštine opštine Simo Varadinović rekao je da je potrebno gajiti kulturu sjećanja na ova stradanja i svi nivoi vlasti treba da učine maksimum iz svoje sfere kako bi se popravio status porodica poginulih boraca, ratnih vojnih invalida i demobilisanih boraca.

Predsjednik mjesne Boračke organizacije Lazo Voćkić podsjetio je da je spomen-ploča otkrivena i osveštana prije tri godine zahvaljujući opštini Šamac, kao i da su obnovljene prostorije mjesne zajednice.

Voćkić je dodao da spomen-obilježje i parastos obnavljaju sjećanja na žrtve koje su svi borci dali za Srpsku.

Osim porodica poginulih boraca, predstavnika Boračke organizacije Šamac, parastosu su prisustvovali i predstavnici lokalne vlasti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana