Pale: Za izgradnju objekta mjesne zajednice mokro 700.000 km

Srna
Foto: Srna

PALE- Načelnik opštine Pale Boško Jugović potpisao je danas ugovor sa firmom "Radis" iz Istočnog Sarajeva o izgradnji novog objekta Mjesne zajednice Mokro u Mokrom, ukupne vrijednosti 700.000 KM.

Jugović je rekao da će novi objekat u Mokrom imati oko 450 metara kvadratnih korisnog prostora, te da mu je drago da su završili kompletan proces kada je riječ o tenderskoj proceduri na početku građevinske sezone.

On je naveo da će postojeći objekat mjesne zajednice, koji je u vlasništvu opštine Pale, biti rušen i tu izgrađen novi jer je komisija utvrdila da se ne isplati ulagati u rekonstrukciju.

Jugović je rekao novinarima da je lokalna zajednica obezbijedila sredstva iz budžeta i da će taj objekat služiti i policijskoj stanici, preduzećima "Vodovod i kanalizacija" i za potrebe matičnog odjeljenja, a imaće i salu u kojoj će se moći obavljati sportske aktivnosti.

Jugović je naglasio da Mjesna zajednica Mokro u opštini Pale zaslužuje takav objekat, s obzirom na broj stanovnika, djece i stepen razvoja.

Uvjeren je i da će firma "Radis", sa kojom opština ima dobra iskustva, uspjeti na vrijeme da završi radove. "Radimo ambiciozno. Korona, ekonomska krize neće nas spriječiti da razvojnu komponentu držimo onako kako treba u smjeru investiranja", poručio je Jugović.

Tehnički direktor firme "Radis" Jovana Pržulj izrazila je zadovoljstvo što su danas potpisali značajan ugovor za opštinu Pale, te istakla da će ispoštovati sve odredbre iz ugovora i izvesti sve radove u predviđem roku.

"Rok je, od uvođenja u posao, oko 150 dana", navela je Pržuljeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana