Pale: Turnir u uličnom basketu okupio 43 ekipe

Srna
Pale: Turnir u uličnom basketu okupio 43 ekipe

PALE - Na Palama je danas počeo tradicionalni turnir u uličnom basketu na kojem ove godine učestvuju 43 ekipe iz Srbije, Crne Gore, BiH, Hrvatske i Slovenije.

Turnir “Stritbol Pale” igra se tri na tri pod zaštitnim znakom FIBA i ima međunarodni karakter.

Jedan od organizatora turnira Marko Lazarević rekao je Srni da imaju prijavljenih 29 ekipa u konkurenciji seniora, devet ekipa juniora i pet u konkurenciji kadeta.

Lazarević je istakao da će se basketaši iz regiona boriti za novčanu nagradu koja iznosi 2.200 KM i pravo učešća na Čelendžeru u predgrađu Pariza-Pontoaz.

Kada je riječ o konkurenciji juniora i kadeta, Lazarević je naveo da će nagrada biti naknadno određena.

“Očekujemo odličan basket i sjajnu atmosferu na tribinama. Pozivam sve ljubitelje basketa i dobrog druženja da posjete ovu sportsku manifestaciju i uvjere se zašto je jedna od najpopularnijih na prostoru istočnog dijela Srpske i BiH”, rekao je Lazarević.

Prema njegovim riječima, od prošle godine uvedena je nagrada za fer plej “Aco Tomić”, koja nosi ime po prerano preminulom paljanskom basketašu, a nagrada se dodjeljuje ekipi koja pokaže najbolji i najkorektniji odnos prema basketu i turniru.

Finale turnira biće održano u subotu, 26. juna, kada će biti organizovano i humanitarno takmičenje u šutiranju za tri poena, revijalna utakmica, kao i nagrade za publiku.

Turnir u uličnom basketu igra se na sportskim terenima na Koranu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana