Otvorena obilaznica Bretovčina- Čatrnja

Srna
Foto: Srna

GRADIŠKA- Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić i pomoćnik ministra saobraćaja i veza Republike Srpske Dragan Stanimirović pustili su u upotrebu novoizgrađanu obilaznicu Brestovčina - Čatrnja, koja povezuju magistralne puteve Gradiška - Klašnice i Gradiška - Kozarska Dubica.

Adžić je naveo da je izgradnja ove saobraćajnice, duge 5,7 kilometara, koštala oko 16,3 miliona KM.

On je rekao da će obilaznica skratiti put prema novom carinskom terminalu i rasteretiti saobraćaj u užoj gradskoj zoni, te biti osnov za širenje grada i razvoj novih privrednih i poslovnih zona.

Adžić je dodao da je u planu izgradnja i istočnog djela obilaznice, od kružne raskrsnice u Bretovčini prema gradu, dužine oko dva kilometra, za šta je potrebno obezbjediti dodatnih šest miliona KM.

Stanimirović je rekao da su u finansiranju izgradnje ove saobraćajnice u velikom dijelu učestvovali Vlada Srpske i preduzeće "Autoputevi Republike Srpske", a da je Gradska uprava snosila troškove eksproprijacije zemljišta.

"Ovo je moderna sobvraćajnica koja u porečnom dijelu, osim za motorni saobraćaj, ima i pješačke i bicilističke staze", dodao je Stanimirovi.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Brestovčina Ljubiša Bencuz istakao da je je izgradnja obilaznice veoma značajna sa stanovnike ove mjesne zajednice.

"Značiće mnogo za otvaranje novih investicija, rasterećenje saobraćaja i nadam se da ćemo nastaviti sa relizacijom ovakvih projekata", naglasio je Bencuz.

Za izgradnju vezne saobraćajnice Brestovčina- Čatrnja, Vlada Republike Srpske izdvojila je deset miliona KM, Savjet ministara i Uprava za indirektno oporezivanje BiH 3,8 miliona, dok je 2,5 miliona KM izdvojeno iz budžeta grada Gradiška.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana