Otvorena nova policijska stanica u Vlasenici

Srna
Foto: Srna

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović danas je zajedno sa predsjednikom Vlade Republike Srpske Radovanom Viškovićem, ministrom unutrašnjih poslova Draganom Lukačem otvorila novu policijsku stanicu u Vlasenici, a prisustvovala je i otvaranju trga i centralnog spomenika u ovom mjestu.

Cvijanovićeva je izjavila j da su otvaranjem nove policijske stanice u Vlasenici stvoreni bolji uslovi za rad policije, a obećala je i podršku institucija Srpske za izgradnju drugih sadržaja koje predloži lokalna zajednica.

Cvijanovićeva je rekla novinarima da je ovaj objekat izgrađen u saradnji lokalne zajednice i Vlade Republike Srpske.

"Razumjevši koliko je važno da policija ima dobre uslove za rad, mi smo prethodnih godina u to ulagali ogromna sredstva", navela je Cvijanovićeva i podsjetila da je u vrijeme kada je bila na čelu Vlade Srpske ulagano u materijalno-tehničko opremanje policije, a izgrađen je i veliki centar za obuku u Zalužanima.

Cvijanovićeva je izrazila posebno zadovoljstvo time što je nova policijska stanica izgrađena u Vlasenici, imajući u vidu razvoj turizma u ovoj lokalnoj zajednici, što će privući veliki broj posjetilaca, kojima treba obezbijediti bezbjedan boravak.

"Bez obzira na to, svugdje u Republici Srpskoj treba da imamo jedan ovakav objekat i to je naše opredjeljenje", dodala je Cvijanović.

Kada je u pitanju izgradnja Trga i centralnog spomenika u Vlasenici, predsjednik Republike Srpske rekla je da se ovim mijenja izgled Vlasenice.

"Imamo još mnogo posla koji ćemo raditi u Vlasenici u saradnji sa lokalnim vlastima. Naša velika aspiracija je da ovo postane turistički centar koji će biti integrisan sa našom turističkom ponudom koju imamo, Olimpijskim centrom `Jahorina` i onim što ćemo napraviti na Manjači“, rekla je Cvijanovićeva, zaključivši da će sve to donijeti ekonomsku dobit Srpskoj i lokalnoj zajednici.


Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je da će otvaranje nove zgrade stanice policije u Vlasenici doprinijeti boljoj bezbjednosti na ovom području.
Lukač je napomenuo da se širom Srpske rekonstruišu ili grade nove zgrade u kojima je smještena policija, navodeći da će Policijska uprava Istočno Sarajevo dobiti novu zgradu.

Izgradnjom ovih objekata, poručio je Lukač, stvaraju se uslovi za bolji rad policije i doprinosi boljoj bezbjednosti svih građana širom Republike Srpske.

"Sve su to sredstva koja uglavnom obezbjeđuje Vlada Republike Srpske", rekao je Lukač i istakao dobar osjećaj vlasti Srpske za stanovništvo.

Lukač je podsjetio da je i nova zgrada policijske stanice otvorena zahvaljujući Vladi Republike Srpske i opštini Vlasenica, koje su unazad nekoliko godina zajednički gradili ovaj objekat.

"Ovo je jedna od najboljih stanica u Republici Srpskoj i svakako će to doprinijeti boljoj bezbjednosti", konstatovao je Lukač.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana