Otvorena ljetnja turistička sezona u Trebinju

Srna
Foto: Srna

TREBINjE- U Trebinju je večeras zvanično otvorena ljetnja turistička sezona u okviru dvodnevne manifestacije koju organizuju Grad Trebinje i gradska Turistička organizacija.

Direktor Turističke organizacije grada Trebinja Mirjana Putica rekla je novinarima da je u okviru manifestacije planiran niz dešavanja različitog karaktera, a koncept je zamišljen kao sajam turističkih organizacija iz zemalja regiona sa kojima Trebinje sarađuje.

"Svi podaci ukazuju na to da će ove godine biti jako uspješna ljetnja turistička sezona, već imamo mnogo grupnih turističkih obilazaka Trebinja. Najveći broj gostiju dolazi iz Srbije, Crne Gore i BiH ali nas raduje podatak da imamo turiste iz Zapadne Evrope i skandinavskih zemalja", rekla je Putica.

Direktor Turističke organizacije Republike Srpske Miodrag Lončarević rekao je novinarima da je grad Trebinje jedna od najposjećenijih turističkih destinacija u Srpskoj, te istakao da se turisti uvijek rado vraćaju u Trebinje.

"Grad Trebinje je top destinacija turističke ponude Republike Srpske. Turistička organizacija Republike Srpske ima itekako dobru saradnju sa Turističkom organizacijom grada Trebinja", rekao je on.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je u obraćanju da Trebinje spremno dočekuje ovu turističku sezonu te da će ona biti bogata sadržajima od kojih će se neki prvu put održati u ovom gradu.

On je istakao da pokazatelji za prva četiri mjeseca ove godine pokazuju da će 2022. godina biti bolja nego prethodna.

"Turizam je jedna od tri grane na kojima zasnivamo naš razvoj i koja je kao takva dio strategije razvoja grada Trebinja do 2027. godine", rekao je Ćurić.

U okviru večerašnje manifestacije predstavljena je nova ljetnja promotivna kampanja Turističke organizacije Trebinje pod nazivom "Grad koji volite".

Sutra će u centralnoj gradskoj ulici Jovana Dučića od 10.00 do 14.00 časova biti priređen svečani program koji obuhvata promociju ponude gostujućih turističkih subjekata u okviru brendiranih promotivnih štandova uz video prezentacije destinacija, raznovrstan kulturno-umjetnički program, zabavni sadržaj i dječiji karneval, dok će u okviru večernjeg programa od 21:30 časova biti priređen koncert popularnog "Dejan Petrović Big bend". 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana