Otvoren Sajam privrede i turizma u Derventi

Srna
Otvoren Sajam privrede i turizma u Derventi

Derventa - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da je Sajam privrede i turizma u Derventi uspješna manifestacija koja ima svoju tradiciju i koja odražava moć lokalne zajednice.

“Činjenica je da radi nekoliko stotina privrednih subjekata, da ima 30 kompanija iz inostranstva, da je najmanja stopa nezaposlenosti. I onaj broj koji se nalazi na evidenciji biroa ne tražI posao nego ostvarujE određene benefite”, istakao je Dodik.


On je u Derventi otvorio 13. Sajam privrede i turizma, na kojem učestvuje 130 izlagača iz Republike Srpske, Federacije BiH, Hrvatske i Srbije.

“Želim da budete još bolji. Derventa zaslužuje svu pažnju Republike i mi smo radili na mnogim zajedničkim projektima. Derventa nije više porušen i stradalački grad, nego grad razvoja”, rekao je Dodik novinarima.

On je dodao da se prisjeća vremena kada je dolazio u Derventu, kada je bila sumorna.

“Ono što je ovaj grad izdvojilo od drugih jeste da se ljudi nisu predali, nisu plakali, nego su radili i uspjeli”, rekao je Dodik i uputio načelniku opštine Miloradu Simiću i njegovim saradnicima čestitku za uspjeh.

Načelnik Simić je rekao da ovom gradu treba sajamska manifestacija i da je od samog početka davao punu podršku organizaciji.

“U samom smo vrhu Republike Srpske po mnogo parametara, a i na nivou BiH stojimo dobro. U Derventi posluje 700 privrednih subjekata. Imamo 1.200 poljoprivrednika registrovanih u APIF-u, 120 poljoprivrednih proizvođača koji su u statusu privrednog subjekta. Imamo najstabilniji budžet. Ovo je promocija privrede”, rekao je Simić.

Miroslav Simić, direktor Sportsko-kulturnog centra Derventa koji je organizator sajma, rekao je da se ova privredna manifestacija ove godine održava 13. put na 3.200 metara kvadratnih zatvorenog i otvorenog sajamskog prostora.

“Odavno smo prevazišli lokalni karakter i postali prepoznatljiva sajamska manifestacija na koju rado dolaze brojni posjetioci i sve veći broj izlagača. Ono što nas raduje jeste stečeno povjerenje u organizaciju”, naveo je Simić.

On je dodao da je sajam dobra prilika da posjetioci dođu do određenih proizvoda koji imaju popust, ali i da se sklope određeni poslovi.

Organizator sajma je Sportsko kulturni centar Derventa, suorganizator Turistička organizacija opštine Derventa, a pokrovitelji Vlada Republike Srpske, Ministarstvo trgovine i turizma i načelnik opštine Derventa Milorad Simić.

Sajamskoj svečanosti prisustvovali su ministri trgovine i turizma Republike Srpske Predrag Gluhaković i zdravlja i socijalne zaštite Dragan Bogdanić, narodni poslanici i drugi gosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana