Otvoren renovirani društveni dom u mjesnoj zajednici Koprivna

Srna
Otvoren renovirani društveni dom u mjesnoj zajednici Koprivna

Oštra Luka - U mjesnoj zajednici Koprivna u opštini Oštra Luka danas je svečano otvoren renovirani objekat društvenog doma, koji je rekonstruisan sredstvima Vlade Republike Srpske u iznosu od oko 120.000 KM.

Načelnik opštine Oštra Luka Dragan Stanar potvrdio je da je ovo samo jedan u nizu projekata koji je u ovoj mjesnoj zajednici realizovan u saradnji sa Vladom Republike Srpske.

“Osim ovog, realizovan je i projekat rekonstrukcije osnovne škole koja je završena sredinom prošle godine sredstvima koja je Vladi Srpske doznačila Vlada Srbije i što je veoma značajno za ovu mjesnu zajednicu koja bilježi stalno povećanje broja đaka, te se od nekadašnjih sedam učenika uskoro očekuje da će ih biti 38”, istakao je Stanar.

Renovirani dom biće mjesto gdje će se odvijati kompletan društveni život Koprivne, druge po veličini mjesne zajednice u opštini Oštra Luka, koja ima oko 300 domaćinstava.

“Drugog prostora u selu nema za sve društvene aktivnosti mještana Koprivne, a u ovom domu je smještena i terenska kancelarija Doma zdravlja Oštra Luka koja je, takođe, renovirana”, naglasio je Stanar.

On je dodao da je u ovoj mjesnoj zajednici realizovano, ili je u toku, više infrastrukturnih projekata, kao što je čišćenje kanala u koprivljanskom polju.

“Narednih dana očekujemo početak asfaltiranja lokalnih puteva u dužini oko 610 metara, a u toku godine ćemo imati i zamjenu klasične LED rasvjetom čime ćemo napraviti uštede u potrošnji električne enrgije. Tokom iduće godine se nadamo i proširenju zone ulične rasvjete”, dodao je Stanar.

Stanar je naglasio da je Koprivna jedino mjesto gdje je nakon rata vršena korekcija entitetske linije, koja je prvo pripalo Federaciji BiH, pa je zamijenjeno.

“U njoj je kompletno stanovništvo bilo raseljeno, a 25 godina kasnije vratili su se svi ljudi i žive u njoj. Raste i broj učenika, što je pozitivan primjer u Republici Srpskoj, pa i šire”, rekao je Stanar.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Koprivna Rajko Karan izjavio je da će, osim velike sale u prizemlju za razne manifestacije, prostor na spratu u novom domu biti kancelarija mjesne zajednice, kao i prostor ustupljen Udruženju žena “Vreteno” i drugim nevladinim organizacijama.

“Ovaj dom nam znači puno jer ovdje imamo i sekciju folklora i karate klub, tako da će se za svakog naći vrijeme kada će moći da koristi ovaj dom”, istakao je Karan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana