Osnovne škole dobile računare

Srna
Osnovne škole dobile računare

MILIĆI - Osnovne škole /OŠ/ u Milićima, Vlasenici i Šekovićima danas su posredstvom Mikrokreditne fondacije “MI Bospo” dobile po jedan računar, u okviru akcije “Jedna škola - jedan računar”.

Marketing menadžer u vlaseničkom “MI Bospu” Dragana Lukić rekla je Srni da je ovom akcijom predviđena podjela 100 računara na području gdje se nalaze njihove kancelarije.

“Kao društveno-odgovorna firma odlučili smo da školama na čijem području imamo kancelarije pomognemo u savladavanju nastave u narednom periodu. Danas smo posjetili škole žAleksa Jakšićž u Milićima, žVuk Karadžićž u Vlasenici i žJovan Dučićž u Šekovićima. U obrazovanju je budućnost, ulaganje u kvalitet obrazovanja je najbolji način doprinosa društvu”, rekla je Lukićeva.

Direktor Osnovne škole “Aleksa Jakšić” Jovan Zekić izjavio je da će se računaru najviše obradovati đaci.

“Naša računarska oprema je stara i ovo je pun pogodak. Gdje god da bude korišten, u bilo kojoj učionici, služiće namjeni”, rekao je Zekić.

Direktor OŠ “Vuk Karadžić” Vlasenica Danka Milić Kezunović rekla je da su presrećni što su dobili računar, koji sami nisu uspjeli da nabave, a koji će učenicima mnogo značiti.

“Mi smo rezervne računare dijelili đacima jer su imali onlajn nastavu, a mnogi ga nisu imali”, rekla je Kezunovićeva.

Direktor OŠ “Jovan Dučić” u Šekovićima Milica Vasilić sa radošću je primila vijest da će i njihova škola dobiti potreban računar.

“Ovo će imati veliki značaj za naš vaspitno-obrazovni rad u narednom periodu”, rekla je Vasilićeva.

“MI Bospo” je, osim ove tri škole, proteklih dana računare uručio školama u Srebrenici, Bratuncu i Zvorniku, a do kraja ovoga mjeseca računari će se naći i u školama u Bijeljini, Janji i Maglaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana