Osnovci iz Novog Grada otputovali vozom u Mlinsku rijeku

Srna
Foto: Ilustracija

NOVI GRAD- Iz Novog Grada jutros je 150 učenika Osnovne škole "Sveti Sava" vozom otputovalo na izlet u Mlinsku rijeku u opštini Čelinac.

Nastavnik Marina Ovuka rekla je da većina učenika prvi put putuje vozom i zato su veoma uzbuđeni zbog odlaska u ovo izletište.

"Naša škola pet godina učestvuje u projektu Željeznica Republike Srpske /ŽRS/ Putovanje vozom kroz zavičaj. Ove godine na izlet putuju učenici trećeg, četvrtog, petog i šestog razreda, te učenici iz područne škole Mala Novska Rujiška", navela je Ovuka.

Sa učenicima su i 22 nastavnika.

Direktor Sekcije za upravljanje i regulisanje saobraćaja Radmila Đajić rekla je da je nakon dvogodišnje pauze ponovo počela praksa besplatnih izleta za učenike.

"Učenike smo jutros prvo upoznali sa radom ŽRS-a. Mi smo, takođe, obezbijedili osoblje koje prati učenike kako bi ovaj izlet protekao bezbjedno", napomenula je ona.

Đajićeva je istakla da je ovo značajna aktivnost za promociju preduzeća.

Izviđačko-sportsko-rekreativni centar "Mlinska rijeka" najveći je rekreacioni centar u regiji i kao Međunarodni skautski centar ucrtan na svim Evropskim skautskim mapama. Nalazi se na 15. kilometru regionalnog puta Čelinac-Prnjavor, a udaljen je od Banjaluke 28 kilometara.

Prirodni kompleks površine je 35 hektara i ispresijecan je Mlinskom rijekom i Kobaltovim potokom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana