“Osmijeh” za vozače koji poštuju ograničenja

Ljiljana Aleksić
“Osmijeh” za vozače koji poštuju ograničenja

Bijeljina - Vozače na magistralnom putu u blizini osnovne škole u Dvorovima kod Bijeljine od juče o brzini obavještava elektronski saobraćajni znak, koji “poklanja osmijeh” svima koji se pridržavaju propisanog ograničenja.

Na tom dijelu puta ograničenje je 30 kilometara na čas, a na nesvakidašnjem znaku se pojavljuje popularni zeleni smajli svaki put kada se ograničenje poštuje, dok crveni upozorava vozače da uspore.

Znak su juče u rad pustili gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić i direktor Agencije za bezbjednost saobraćaja RS Milija Radović.

- Cilj je povećanje bezbjednosti saobraćaja u Dvorovima, jer su djeca najbitnija. Ovdje se događalo dosta saobraćajnih nesreća, nažalost i sa tragičnim ishodom, jer je ova saobraćajnica, koja vodi ka graničnom prelazu Rača, veoma frekventna. Veoma često vozači ne poštuju saobraćajne propise - rekao je Radović.

Postavljanje znaka koštalo je 40.000 maraka. Polovinu sredstava je obezbijedila Agencija za bezbjednost saobraćaja, a ostatak grad Bijeljina. Mićić je istakao da Gradska uprava brine o bezbjednosti saobraćaja, pozvavši vozače da poštuju znakove.

Predstavnici Agencije za bezbjednost saobraćaja i Policijske uprave Bijeljina juče su održali predavanje đacima OŠ “Dvorovi” o bezbjednosti u saobraćaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana