Opština Srbac ove godine novčano podržava 90 studenata: Stipendije veće za 100 KM

D. J.
Opština Srbac ove godine novčano podržava 90 studenata: Stipendije veće za 100 KM

SRBAC - Načelnik Srpca Mlađan Dragosavljević potpisao je u petak ugovore sa studentima kojima je odobrena stipendija za školsku 2022/23. godinu i koja je povećana sa 700 maraka na 800 KM.

Ove godine opština stipendira 90 studenata, od čega 64 s državnih i 15 s privatnih fakulteta, šest studenata iz boračkih i socijalnih kategorija i dva studenta vukovca kojima će stipendije biti isplaćene u osam rata po 100 KM, kao i tri studenta koji su na master i postdiplomskim studijama i kojima će jednokratno biti isplaćeno 800 KM.

Dragosavljević je rekao da su ove godine prvi put uvršteni studenti prve godine iz boračkih i socijalnih kategorija, dok ostali stiču pravo na stipendiju od druge godine studija.

- Mladi su jedan od najbitnijih segmenata našeg društva i opredijeljeni smo da ih, na ovaj način, animiramo da završe fakultete i pokušaju pronaći posao na području naše opštine - rekao je Dragosavljević i dodao da se za stipendije ove godine izdvaja 100.000 KM.

Studentkinja pete godine farmacije na Medicinskom fakultetu u Banjaluci Nevena Milanković rekla je da će joj stipendija dobro doći za nabavku literature, edukaciju i razne kurseve.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana