Opština spremna sutra isplatiti po 500 KM zdravstvenim radnicima u Prnjavoru

Srna
Foto: Srna

PRNjAVOR - Opština Prnjavor spremna je već sutra isplatiti po 500 KM zaposlenima u prnjavorskom Domu zdravlja ukoliko rukovodstvo ove zdravstvene ustanove ujutro dostavi spisak zaposlenih i brojeve njihovih tekućih računa, izjavio je načelnik ove opštine Darko Tomaš.

On kaže da Prnjavor na taj način pokazuje spremnost da odgovori na inicijativu Sindikata iz oblasti zdravstva da sve lokalne zajednice u Republici Srpskoj u narednom periodu planiraju sredstva za pomoć zdravstvenim radnicima.

"Vidimo da većina lokalnih zajednica to planira uraditi sljedeće godine, a Prnjavor je spreman da isplatu obavi već sutra. Pozivamo da nam se ujutro dostave spiskovi zaposlenih radnika sa tekućim računima i mi ćemo u toku sutrašnjeg dana prebaciti radnicima po 500 KM", rekao je Tomaš na konferenciji za novinare.

On je podsjetio da je ranija skupštinska većina predvođena SNSD-om prošle godine usvojila budžet u kojem je planirano 200.000 KM za potrebe Doma zdravlja, od čega je dio sredstava bio predviđen za nabavku sanitetskog vozila.

"Prije nekoliko dana smo dobili dopis od sadašnjeg rukovodstva Doma zdravlja da trenutno nema potrebe za nabavkom vozila i da sredstva treba utrošiti za druge namjene, a prije svega za jačanje kadrovskih kapaciteta ove ustanove", pojasnio je Tomaš.

On je dodao da je, u skladu s tim, predloženo da se ova sredstva na osnovu sindikalnog zahtjeva iskoriste za podršku zdravstvenim radnicima.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana