Opozicija u Novom Gradu zakazala nastavak kontitutivne, većina održala treću sjednicu

Srna
Opozicija u Novom Gradu zakazala nastavak kontitutivne, većina održala treću sjednicu

NOVI GRAD - Predstavnici opozicije u Skupštini opštine Novi Grad potvrdili su danas da je za četvrtak, 4. marta, zakazan nastavak konstitutivne sjednice lokalnog parlamenta.

Juče je održana treća redovna sjednica Skupštine opštine.

Odbornik A-SDA Hasan Rasavac, koji je u svojstvu predsjedavajućeg radnog predsjedništva prekinuo konstitutivnu sjednicu 28. decembra, rekao je danas da su na sastanak pozvani predstavnici političkih subjekata koji participiraju u lokalnom parlamentu.

- Zaključeno je da do 3. marta politički subjekti dostave prijedloge članova komisija i stalnih radnih tijela za nastavak konstitutivne sjednice, da nastavimo tamo gdje smo stali - rekao je on.

Rasavac kaže da je postupio u skladu sa dopisom Ministarstva lokalne uprave i samouprave u vezi sa prekidom sjednice.

Današnjem sastanku prisustvovali su predstavnici SDS-SRS, Partije demokratskog progresa i Demokratskog narodnog saveza.

Nakon prekida, konstitutivnu sjednicu je napustilo 11 odbornika opozicije (SDS-SRS, PDP, DNS i Hasan Rasavac A-SDA), a rad je u nastavljen u prisustvu 15 od ukupno 16 odbornika skupštinske većine (SNSD, SP, SDA, Zajedno za Novi Grad).

Opozicija u međuvremenu ne učestvuje u radu lokalnog parmenta i osporava legalnost sjednice i svih izbora, imenovanja i usvojenih odluka.

Ministarstvo uprave i lokalne samouprave do sada je uputilo dva dopisa u vezi sa ovom situacijom tražeći u prvom da sastanak sa odbornicima organizuje predsjednik SO, a u drugom dopisu da sastanak organizuje najstariji odbornik.

Iz kancelarije predsjednika SO u međuvremenu je upućen zahtjev Ministarstvu uprave i lokalne samouprave za pojašnjenje u vezi sa drugim dopisom iz ove institucije.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana