Održana manifestacija "Zlatne ruke Podrinja"

Srna
Održana manifestacija "Zlatne ruke Podrinja"

VIŠEGRAD - Na Vizantijskom trgu u Andrićgradu održana je manifestacija "Zlatne ruke Podrinja", na kojoj su se okupili izlagači iz 14 lokalnih zajednica iz Republike Srpske, Srbije i Crne Gore.

Na štandovima su izložene rukotvorine, pčelinji proizvodi, ručno izrađen nakit, igračke, ručno pletene korpe i još dosta toga što podsjeća na prošla vremena.

U programu svečanog otvaranja manifestacije učestvovale su muške pjevačke grupe "Sveti Đorđe" iz Novog Goražda i "Rade Jamina" iz Višegrada, dok je zdravicu u čast organizatora i gostiju govorio zdravičar Dragoljub Stojanović.

Manifestaciju je organizovala Turistička organizacija Višegrad pod pokroviteljstvom opštine Višegrad, a otvorio ju je načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević koji je rekao da je ovo jedan u nizu događaja koji upotpunjuje turističku ponudu Višegrada.

"Zahvalio bih organizatorima koji su ove godine okupili do sada najveći broj izlagača i vjerujem da će ih iz godine u godinu biti sve više. Opština Višegrad je uvijek tu da podrži i pomogne organizaciju ovakvih događaja koji na najbolji način predstavljaju naš grad", istakao je Đurević.

Direktor Turističke organizacije Višegrad Marko Božić, obraćajući se posjetiocima i izlagačima, istakao je da je cilj ove manifestacije da sačuva tradiciju i kulturno naslijeđe.

"Na ovaj način želimo da zainteresujemo mlađe generacije da i oni počnu da se bave starim zanatima, a mi ćemo to kao i do sada prezentovati na ovakvim manifestacijama", dodao je Božić.

Na manifestaciji su se okupili izlagači iz Istočnog Sarajeva, Trebinja, Sokoca, Foče, Bajine Bašte, Ljubovije, Užica, Sevojna, Priboja, Rudog, Pljevalja, Rogatice, Goražda i Višegrada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana