Održan četvrti humanitarni turnir "Trojka iz bloka"

Srna
Održan četvrti humanitarni turnir "Trojka iz bloka"

PRIJEDOR - Humanitarna organizacija "Srbi za Srbe" organizovala je večeras humanitarni turnir u brzom šutiranju trojki "Trojka iz bloka" na terenima Gimnazije "Sveti Sava" tokom koje su prikupljana finansijska sredstva za tri porodice u Prijedoru.

Član ove humanitarne organizacije Duško Kaurin rekao je novinarima da je sav prihod od sponzorstava, kao i od kotizacija za učešće na turniru i pojedinačnih donacija namijenjen za pomoć porodici Aleksić iz Garevaca kojoj namjeravaju obezbijediti kombajn, za porodicu Đaković iz Donje Kozice kojoj grade kuću i porodicu Sučević iz Japre kojoj namjeravaju da obezbijede priključke za traktor.

"Prijedor je posljednje tri godine na nivou Republike Srpske skupio najviše sredstava za porodice koje pomažemo i tako smo prošle godine porodici Anđelić iz Trnopolja pomogli u renoviranju kuće", rekao je Kaurin.

On je dodao da humanitarna organizacija "Srbi za Srbe" postoji već 15 godina i da su do sada prikupili više od šest miliona evra donacija, pomogli 2.700 porodica širom Balkana, odnosno više od 13.500 djece.

Svojim dolaskom i učešćem u ovom sportsko-humanitarnom događaju podršku čitavoj akciji dao je i gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović.

On je rekao da je Gradska uprava opredijeljena da finansijski pomaže rad svih onih organizacija koje pomažu ljudima u lošem imovinskom stanju i da ovo zaista jedna od organizacija koja godinama pomaže takvoj populaciji.

"Trojka iz bloka" je sportsko-humanitarni projekat Humanitarne organizacije Srbi za Srbe čija je misija da pomaže socijalno-ugrožene višečlane porodice kroz turnire u brzom šutiranju trojki u gradovima širom svijeta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana