Održan 16. festival humora i dječijeg stvaralaštva u Derventi

Srna
Održan 16. festival humora i dječijeg stvaralaštva u Derventi

DERVENTA - U Derventi je danas održan 16. Međunarodni festival humora i dječijeg stvaralaštva u organizaciji Osnovne škole /OŠ/ “19. april”, nakon dvogodišnje pauze zbog pandemije virusa korona.

Osim učenika škole domaćina, učestvovali su i mališani iz predškolskih ustanova, koji su prodefilovali ulicama grada u kostimima omiljenih likova iz crtanih filmova i drugim.

Pomoćnik direktora OŠ “19 april” Anela Todorović rekla je da je značaj ovog dana za školu, ali i cijeli grad, izuzetan.

“Ove godine u svečanom defileu imamo mnogo učenika, najviše iz nižih razreda naše škole, ali i iz derventskih vrtića. U našoj školi vrijedni nastavnici su zajedno sa svojim učenicima pripremili i mnogobrojne izložbene prostore, koje su gosti imali prilike da obiđu. Značaj Festivala za samu školu je izuzetan, jer je najmaštovitiji, najšareniji i najveseliji u školskoj godini”, izjavila je novinarima Todorovićeva.

Učešće u ovoj manifestaciji rado su uzeli i mališani iz Javne predškolske ustanove “Trol”, čiji je direktor Gordana Simić istakla da su tradicionalno dio Festivala i da 60 mališana učestvuje u programu.

Prilikom otvaranja Međunarodnog festivala humora i dječijeg stvaralaštva učesnicima i publici obratio se zamjenik gradonačelnika Siniša Jeftić, a događaju je prisustvovao i načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Slaven Pašalić.

Iz OŠ “19. april” istakli su i da su na adresu škole stigli mnogobrojni likovni i literarni radovi na konkurs koji je škola raspisala povodom ove manifestacije, a diplome i nagrade kao i zahvalnice najboljima dodijeljene su na svečanosti u Sportskoj dvorani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana