Odgovornim postupanjem spriječiti požare

Srna
Foto: Ilustracija

TREBINjE - Policijska uprava Trebinje apelovala je danas na sve građane da preduzmu dodatni oprez prilikom paljenja vatre s obzirom da trenutne vremenske prilike pogoduju njenom nekontrolisanom širenju i da vatru ni u jednom trenutku ne ostavljaju bez nadzora, jer će u suprotnom biti sankcionisani.

“Građani treba da obrate pažnju i na sve druge okolnosti koje mogu uticati na nekontrolisnao širenje vatre”, navode iz trebinjske Policijske uprave.

Podsjećaju da Zakon o zaštiti od požara iz 2019. godine, kao jednu od mjera zaštite od požara, zabranjuje paljenje korova i drugog poljoprivrednog otpada bez prethodnog obavještenja vatrogasno-spasilačke jedinice.

Zakon propisuje i novčane kazne od 100 do 1.000 KM za fizička lica koja pale korov i drugi poljoprivredni otpad bez obavještavanja vatrogasno-spasilačke jedinice i ako ne preduzme sve potrebne mjere i radnje s ciljem sprečavanja širenja vatre.

Iz Policijske uprave Trebinje ističu da će sve koji ne preduzmu mjere predostrožnosti prilikom paljenja vatre, te izazovu materijalnu štetu sankcionisati u skladu sa važećim zakonskim propisima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana