Od proljeća na izletištu u Tvrdimićima vještačka stijena, bicikli i planinarska staza

Srna

ISTOČNO NOVO SARAJEVO - Građanima Istočnog Sarajeva koji posjećuju izletište na Tvrdimićima od proljeća naredne godine na raspolaganju će biti novi sadržaji, kao što su vještačka stijena za penjanje i bicikli za brdsku vožnju.

Opštinska uprava Istočno Novo Sarajevo, u sklopu projekta izgradnje izletiša na Tvrdimićima nabavila je danas bicikla za brdsku vožnju, modernog dizajna od pouzdanog proizvođača, koja će građani moći da iznajme i voze u okolini naselja Tvrdimići, gdje postoje putevi i staze duge 10 kilometara na atraktivnom terenu, koji će sigurno privući pažnju ljubitelja prirode, sporta i rekreacije, objavljeno je na sajtu Opštinske uprave.

Vještačka stijena na Tvrdimićima biće montirana na proljeća naredne godine, a u planu je i održavanje časova alpinizma za učenike osnovnih i srednjih škola, kao i za druge zainteresovane građane opštine i grada Istočno Sarajevo, koji bi voljeli da se oprobaju u ovom sportu.

Novina na ovoj lokaciji jeste i planinarska staza za šetanje čiji je početak kod lovačkog doma do ivice kanjona Kasindolskog potoka u dužini od tri kilometra, gdje je planirana i izgradnja vidikovaca nad samim kanjonom.

Planinarska staza biće markirana i obezbijeđena adekvatnim putokazima, navode iz Opštinske uprave i dodaju da će završetkom osnovne staze za šetnju, grebenom kanjona biti napravljen produžetak staze, koja će biti kružna i predviđena za planinare u ukupnoj dužini od šest kilometara.

Izletište Tvrdimići, uz fudbalsko igralište sa vještačkom travom koje se trenutno gradi, ovim novim sadržajima privući će građane i omogućiti im da uživaju u ambijentu koji im nudi izletište, naglašavaju iz opštine Istočno Novo Sarajevo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana