OC Jahorina počeo izgradnju ski centra Igrišta

GS
OC Jahorina počeo izgradnju ski centra Igrišta

JAHORINA - Olimpijski centar (OC) Jahorina je krenuo sa realizacijom još jednog plana, koji je prije više od godinu predstavljen javnosti - radi se o izgradnji ski centra Igrišta kod Vlasenice, koji, kako su rekli, ima veliki potencijal da bude atraktivna turistička destinacija.

-Sa zadovoljstvom mogu da kažem da smo krenuli sa radovima na obnavljanju i izgradnji ski centra Igrišta.  Krećemo od nule i imamo šansu da napravimo najbolji ski centar. Moj tim je još prije više od godinu napravio Razvojni projekat ski centra Igrišta, detaljno razrađen po fazama i investicijama. Vlada Republike Srpske, na čelu sa predsjednikom Radovanom Viškovićem, prepoznala je značaj, usvojila projekat  te obezbijedila garanciju za izgradnju ovog ski centra, za čiju izgradnju će biti izdvojeno 42 miliona KM – istakao je direktor OC  Jahorina Dejan Ljevnaić.

Dodao je da veliku zahvalnost duguju i srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, koji od samog početka podržava sve njihove ideje.

-Nakon uspješno sprovedenih nabavki, te potpisivanja Ugovora za izgradnju dvije ski staze, sistema za vještačko osnježavanje, krenuli smo sa izvođenjem radova na terenu. Uz sistem za osnježavanje, dvije ski staze, u planu je izgradnja i žičare, jezera za vještačko osnježavanje kapaciteta 30.000 metara kubnih, pokretne trake, tjubing staze i zabavnog sadržaja (mini zip lajn), kao i parkinga i svih pratećih sadržaja – istakao je Ljevnaić.

Dodao je da je, uz izgradnju ski centra Igrišta, u planu i preuzimanje upravljanja turističkim kompleksom Andrićgrad u Višegradu, ali i obnavljanje četiri hotela na teritoriji Opštine Pale.

-Izgradnjom ski centra Igrišta ćemo napraviti novu dimenziju u razvoju skijaškog sporta i omogućiti lokalnom stanovništvu da bolje živi. Na Igrištima očekujemo turiste iz cijele istočne BiH i zapadne Srbije. Velika prednost je i strateški dobar položaj i blizina aerodroma Tuzla. Izgradnjom sistema za osnježavanje ćemo imati najmanje 120 dana skijanja u sezoni. Ovo će biti ski centar idealan za dnevne i vikend turiste. Izgradnjom ovog ski centra ćemo svakako upotpuniti ponudu i Jahorine, sada će turisti moći uvrstiti posjetu ski centru Igrišta prilikom dolaska ili odlaska sa Jahorine. Vidjeli smo na primjeru Jahorine da je turizam pokretač privrede, a siguran sam da će i ovaj kraj imati mnogobrojne benefite od pokretanja ovog ski centra – naglasio je Ljevnaić.

Napominje da će Vlasenica i Han Pijesak dobiti nove investitore, nova radna mjesta u hotelijerstvu, turizmu i proizvodnji domaće hrane.

- Samo mi, kao Olimpijski centar Jahorina, ćemo u poslovnoj jedinici Igrišta zaposliti najmanje 100 ljudi, a indirektno će od našeg rada zavisiti najmanje 2.000 radnih mijesta. Želim izvođačima uspješne radove, a mi sa nestrpljenjem čekamo i prve skijaše i turiste - dodao je Ljevnaić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana