Obnovljena Robna kuća “Patrija” u Prijedoru sutra otvara vrata: Čuveni brendovi nadohvat ruke

Milijana Latinović
Obnovljena Robna kuća “Patrija” u Prijedoru sutra otvara vrata: Čuveni brendovi nadohvat ruke

PRIJEDOR - Otvaranjem 24 radnje u obnovljenoj Robnoj kući “Patrija”, na čijim policama će se naći proizvodi domaćih i svjetskih brendova, Prijedor će dospjeti na mapu šopingholičara iz regije, ali i cijele Republike Srpske.

Svečano otvaranje Robne kuće na Trgu majora Zorana Karlice u gradu na Sani, u čiju je obnovu kompanija “MG Mind” uložila 17 miliona maraka, zakazano je za sutra, a tom prilikom posjetioci će moći da uživaju i u najljepšim hitovima Jelene Tomašević.

Objekat je izgrađen 1979. godine, a obnovom koja je započela 2019. godine sačuvana je tradicija trgovačkog centra koji je značajan ne samo za Prijedor, nego i cijelu regiju, jer doprinosi razvoju privrede, unapređuje izgled gradskog jezgra inovativnim arhitektonskim konceptom te u potpunosti može da odgovori na sve savremene potrebe posjetilaca.

Renovirani objekat Robne kuće prostire na 9.600 kvadrata dizajniranih za kupovinu i uživanje, što je za oko 3.000 kvadrata više nego što je imala prije obnove.

Na tri nivoa “Patrije” kupcima će biti dostupni brendovi “Tropik”, “DM”, “Njujorker”, “Sinsej”, a osim toga tu su i “Sinestar” bioskop, igraonice i knjižare. Posebnost objektu daje velika terasa restorana “Lafadžette”, sa koje se pruža pogled na gradske ulice. U narednoj fazi izgradnje planirano je uređenje prostora za parkiranje, sa oko 100 parking mjesta.

Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović rekao je za “Glas Srpske” da je obnovom ovog objekta u centru grada investitor riješio dugogodišnji problem.

- Zgrada je bila u ruševnom stanju i predstavljala potencijalnu opasnost za djecu i šetače u centru grada. Danas je to predivno zdanje na kojem nam mogu pozavidjeti mnogi. U ekonomskom smislu, otvaranje “Patrije” je veoma značajno, imajući u vidu činjenicu da su mnogi naši sugrađani tu dobili posao, a sigurno ćemo i u turističkom smislu postati centar regije, jer će stanovnici okolnih opština dolaziti u “Patriju” da bi se snabdjeli proizvodima koje nemaju u svojim lokalnim zajednicama - istakao je Pavlović i dodao da otvaranje obnovljene robne kuće znači i priliv novca u gradsku kasu po osnovu PDV-a.

Velika su očekivanja i u Turističkoj organizaciji Prijedor, a direktorica Amira Ganić ističe da je “Patrija” prepoznatljiva u gradu.

- Njenim otvaranjem ne samo da svjetski brendovi dolaze nadohvat ruke Prijedorčanima, već se unapređuje i turistička ponuda grada. Očekujemo veći priliv posjetilaca u narednom periodu, šoping ture iz okolnih mjesta i iskorak u turističkom i privrednom smislu - rekla je Ganićeva.

Podrška

Dalibor Pavlović je istakao da je grad pružio maksimalnu podršku da bi koliko-toliko olakšao investitoru da uspješno završi posao.

- Investitoru smo povodom Dana grada uručili Plaketu grada, jer je riješio dugogodišnji problem i uložio ogromnu sumu novca - kazao je Pavlović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana