Obilježeno 29 godina od formiranja Četvrtog bataljona

Srna
Obilježeno 29 godina od formiranja Četvrtog bataljona

PRIJEDOR - U Rakelićima kod Prijedora danas je obilježeno 29 godina od formiranja Četvrtog bataljona 43. prijedorske motorizovane brigade, čiji su pripadnici, prema riječima njihovog komandanta Borislava Bojića, čast i junaštvo pokazali na ratištima širom Republike Srpske.

“Jedinica je prošla sva ratišta, jedino nismo bili u Hercegovini i gdje god smo bili pokazali smo kako se vodi borba u skladu sa onim, što prije svega nosimo iz svoje kuće”, rekao je Bojić.

Četvrti bataljon brojao je 2.150 boraca koji su prošli sva ratišta, a njih 36 je ugradilo svoje živote u temelje Republike Srpske, dok je 165 ranjeno.

Bojić je istakao da su pripadnici ove jedinice poseban doprinos dali su u odbrani Prijedora.

Gradonačelnik Dalibor Pavlović rekao je da herojstvo svih ovih boraca ne smije biti zaboravljeno i mora da se čuva uspomena na njih.

“Pripadnici Četvrtog bataljona 43. prijedorske motorizovane brigade su mnogo toga dali za odbranu grada Prijedora i čitave Republike Srpske. Mnogi su živote izgubili, mnogi su ranjeni, a mi njihove porodice ne smijemo zaboraviti”, istakao je Pavlović.

Kod spomen-ploče poginulim borcima u Odbrambeno-otadžinskom ratu služen je parastos, brojne delegacije položile su vijence, a potom je uslijedilo druženje i evocirane su uspomene uz tradicionalni vojnički pasulj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana