Novo zlato na prestižnim festivalima za Đorđa Perića i Nemanju Kalajdžića

Srna
Novo zlato na prestižnim festivalima za Đorđa Perića i Nemanju Kalajdžića

BIJELjINA - Učenici Muzičke škole "Kornelije Stanković" iz Bijeljine Đorđe Perić i Nemanja Kalajdžić osvojili su nova zlatna odličja na prestižnim festivalima u Austriji, Hrvatskoj i Crnoj Gori.

Mentor ovih talentovanih učenika profesor Slaviša Perić rekao je da je na austrijskom festivalu "Tag der Harmonika" Perić pobijedio u kategoriji solista, dok je kamerni duo Perić i Kalajdžić pobjednik kategorije kamernih sastava.

Na Međunarodnom susretu harmonikaša u Puli, najstarijem festivalu u bivšoj Jugoslaviji i jednom od najprestižnijih u Evropi, koji je održan od 23. do 26. maja Perić i Kalajdžić su bili pobjednici discipline kamerna muzika.

Perić i Kalajdžić apsolutni su pobjednici Međunarodnog festivala u Tivtu koji se održao od 25. do 27. maja, sa osvojenih maksimalnih 100 poena koje je žiri dodijelio prvi put od osnivanja ovog festivala.

Trinaestogodišnji Đorđe Perić je prošlog vikenda imao i turneju u Švedskoj, gdje je publika imala priliku da tri dana uživa u izvođenju ovog mladog virtuoza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana