Novi Grad: Predstoji registracija Javne ustanove Park prirode "Una"

Srna
Novi Grad: Predstoji registracija Javne ustanove Park prirode "Una"

NOVI GRAD - Načelnik opštinskog Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove Zoran Mijatović izjavio je da predstoji registracija Javne ustanove Park prirode "Una", čije će sjedište biti u Novom Gradu.

Mijatović je rekao Srni da su predstavnici opština Novi Grad, Krupa na Uni, Kostajnica i Kozarska Dubica ranije potpisali sporazum o regulisanju međusobnih prava i obaveza u vezi sa Parkom prirode "Una", imenovani su članovi Upravnog odbora, te vršilac dužnosti direktora.

 "Sporazumom je definisano da je osnivački ulog za registraciju 5.000 KM. Po 2.000 KM izdvajaju opštine Novi Grad i Kozarska Dubica, Krupa na Uni 300 KM i Kostajnica 700 KM", naveo je Mijatović.

Vlada Republike Srpske donijela je u septembru prošle godine odluku o proglašenju Parka prirode "Una" na području opština Novi Grad, Kozarska Dubica, Krupa na Uni i Kostajnica na ukupnoj površini od oko 2.773 hektara.

Odlukom je predviđeno da će za upravljanje Parkom prirode "Una" četiri opštine osnovati javnu ustanovu sa sjedištem u Novom Gradu, u skladu sa procedurama propisanim zakonom kojim se uređuje sistem javnih službi i Zakonom o lokalnoj samoupravi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana