Novi Grad: Otkazani "Dani na sani"

Srna
Novi Grad: Otkazani "Dani na sani"

NOVI GRAD - Tradicionalna ekološka manifestacija "Dani na Sani", u kojoj učestuju opštine u slivu ove rijeke, otkazana je zbog situacije prouzrokovane virusom korona, potvrdio je Srni član organizacionog odbora iz Novog Grada Nebojša Todić. Todić je naveo da je ovakav zaključak usvojen jednoglasno na telefonskoj sjednici organizacionog odbora održanoj juče.

"Zbog poštovanja mjera zabrane okupljanja većeg broja građana, ne postoji mogućnost organizovanja manifestacije na način kako je to rađeno prethodnih godina. To se posebno odnosi na okupljanje na izvorištu rijeke Sane, te na završni dio manifestacije na ušću Sane u Unu, na gradskoj plaži Ada u Novom Gradu", rekao je Todić.

On je dodao da su na kraju manifestacije u Novom Gradu u sklopu programa nagrađivani najbolji likovni i literarni radovi učenika novogradskih škola, a ove godine konkurs nije raspisan zbog pandemije virusa korona.

Manifestacija "Dani na Sani" bila je planirana za 10. i 11. jun.

"Manifestacija je pokrenuta na inicijativu Misije OEBS-a 2001. godine od kad je redovno održavana, osim 2014. godine, zbog poplava. Cilj je da se probudi svijest naših građana o značaju prirodnog bogatstva koje imamo", rekao je Todić.

Ova ekološka manifestacija počinje na izvoru Sane u Ribniku gdje predstavnici opština u slivu ove rijeke zahvate vodu u ekološku štafetu "Akva Sana" koja prvog dana manifestacije prođe Ključ, Sanski Most i Oštru Luku. Drugog dana manifestacija se nastavlja u Prijedoru i završava u Novom Gradu na gradskoj plaži "Ada" na ušću Sane u Unu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana