Nove strunjače za srbačke srednjoškolce, na proljeće obnova sale

Dejan Jovičić
Nove strunjače za srbačke srednjoškolce, na proljeće obnova sale

SRBAC - Predsjednik Omladinskog savjeta Srbac Branko Grahovac donirao je Centru srednjih škola “Petar Kočić” iz Srpca 12 novih strunjača za fiskulturnu salu.

Direktor Centra Milenko Živanić kaže da strunjače nisu mijenjane duži niz godina i da će dobro poslužiti za izvođenje nastave fizičkog vaspitanja.

- Svaka nova sprava pospješuje izvođenje nastave i olakšava savladavanje gradiva. Lijepo je što mladi razmišljaju na ovakav način i daju primjer i onim starijima - rekao je Živanić. 

On dodaje da će uz pomoć Vlade Republike Srpske na proljeće biti sanirana fiskulturna sala, a radovi će biti izvedeni na principu energetske efikasnosti. 

Donacija novih strunjača jedna je u nizu aktivnosti Omladinskog savjeta Srbac koji je nedavno počeo sa radom nakon desetak godina pauze.

- Do sada smo pomogli održavanje brojnih sportskih i humanitarnih turnira a bili smo organizatori i manifestacije “Bardača Blobing” koja je tokom ljeta okupila više hiljada posjetilaca u sportsko-rekreacionom centru Bardača. Izradili smo i nekoliko projekata uređenja gradskih površina koji su odobreni na konkursu opštine Srbac - rekao je Grahovac.

Prema njegovim riječima, mladi mogu mnogo učiniti svojim aktivizmom kako bi život u lokalnim zajednicama učinili boljim. 

- Godinama sam uspješno igrao profesionalni fudbal po Evropi i mogao birati gdje ću živjeti, ali odlučio sam da se vratim u Srbac i pomognem mladima da realizuju svoje ideje i da ne odlaze odavde po svaku cijenu. U Omladinskom savjetu nas je svakim danom sve više, družimo se i stvaramo nove projekte i to je već prvi korak ka ispunjenju konačnog cilja - ističe Grahovac. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana