Nove klupe ukrasile centar Srpca

D. J.
Nove klupe ukrasile centar Srpca

Srbac - Dolaskom proljeća uže gradsko jezgro u Srpcu zasijalo je u punom sjaju nakon što su postavljene nove saksije i klupe, koje su ovom gradu dale novi i urbaniji izgled.

Načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne djelatnosti Dario Kresojević kaže da je postavljeno 12 novih klupa, 15 velikih saksija i 45 zaštitnih graničnika, koji se nalaze na trotoarima i šetalištu i koji su vizuelno ukrasili centar grada.

- Dobili smo i jedan betonski sto koji je namijenjen Udruženju roditelja i djece sa posebnim potrebama “Izvor”“, a ostalo je da postavimo i ukrasne betonske blokove u ulici 11. novembra, što će biti realizovano u toku iduće sedmice - rekao je Kresojević.

Donacija je stigla od privatnog preduzeća “Bepro” iz Laktaša, koje se bavi izradom betonskih proizvoda od 1988. godine. Aktivno učešće u uređenju grada uzela je i grupa građana koja se udružila i prikupila novac za nabavku tri betonske klupe sa naslonom, vrijedne hiljadu KM.

- U akciji je, pored mene, učestvovala grupa prijatelja iz srednjoškolskih dana, Bogdana Brezovac, Saša Dabić i porodice Brezovac i Tatić iz Štutgarta, koje su željele da svom gradu poklone tri klupe kakve se mogu vidjeti i u većim gradovima i na kojima svakodnevno provode sate u razgovorima sve generacije. To je zaista nedostajalo centru Srpca - rekla je mještanka Slavica Miljević. Ona je dodala da ovo nije jedina akcija koju je pokrenula ova grupa entuzijasta, jer su nedavno obezbijedili i električni klavir za osnovnu školu u Srpcu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana